Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ο κόσμος της "Pop Art" στην Tate


Μια πραγματικά πρωτοποριακή έκθεση της «Pop Art» ανοίγει τις πύλες της στην Tate και αποκαλύπτει τους καλλιτέχνες του κινήματος της σε όλο τον κόσμο που εμπνεύστηκαν από το πνεύμα της.

Από την Λατινική Αμερική μέχρι την Ασία, και από την Ευρώπη μέχρι την Μέση Ανατολή, η έκθεση εστιάζεται στην παραδοσιακή ιστορία της Pop Αrt και στον πολιτιστικό της χαρακτήρα.

Τουλάχιστον 160 έργα από τη δεκαετία του 1960 και 1970 θα παρουσιαστούν στην έκθεση, ωστόσο αρκετά έχουν ήθη εκτεθεί σε μουσεία ή εκθέσεις στην Αγγλία.

Το Pop art θεωρείται γενικά ένα Άγγλο-αμερικανικό φαινόμενο, μια γνώση ίσως και ένας προβληματισμός σχετικά με τον σύγχρονο εμπορικό πολιτισμό, που συνδέεται με καλλιτέχνες όπως οι  Andy Warhol και Roy Lichtenstein.
Η έκθεση αποκαλύπτει τις εναλλακτικές ιστορίες της ποπ κουλτούρας, τονίζοντας βασικά στοιχεία της εποχής που συχνά έμειναν έξω από την τέχνη. Επίσης, απικαλύπτει πως η Pop Αrt δεν ήταν ποτέ μια γιορτή του Δυτικού καταναλωτισμού, αλλά μια ανατρεπτική διεθνή γλώσσα κριτικής και δημόσιας διαμαρτυρίας σε όλη την υδρόγειο.

17 Σεπτεβρίου-24Σεπτεμβρίου
Tate Modern, London-UK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου