Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Η μόδα στο νέο μουσείο του Savannah College of Art and Design


Ένα νέο μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του τον ερχόμενος Οκτώβριο στην πανεπιστημιούπολη του Savannah College of Art and Design της Ατλάντα. Πρόκειται για ένα μουσείο μόδας που μετά από 13 χρόνια γίνεται πραγματικότητα.

Σε μία έκταση περίπου 930 τετραγωνικών μέτρων το νέο μουσείο θα διαθέτει χώρους για συντήρηση, έρευνα και συζήτηση γύρω από τη μόδα.

Ο χώρος θα αποτελείται από μια δημόσια γκαλερί, ένα εργαστήριο συντήρησης της μόδας και μια βιβλιοθήκη πολυμέσων που θα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις ψηφιακές και κινηματογραφικές παρουσιάσεις.

Πρώτη έκθεση που θα φιλοξενήσει θα είναι ρούχα του Oscar de la Renta, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του σχεδιαστή. Θα εκτεθούν ρούχα από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 μέχρι σήμερα και θα συμπεριληφθούν τουαλέτες που έχουν φορέσει από την Taylor Swift μέχρι την Oprah Winfrey καθώς και τα σχέδια του διαδόχου του Peter Copping.

Για το μέλλον το μουσείο προγραμματίζει να φιλοξενήσει την έκθεση «Art x Fashion», που θα εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στην τέχνη και το σχέδιο ρούχων, την έκθεση «i feel ya: SCAD + Andre 3000 Benjamin», η οποία διερευνά τη μόδα, τον κινηματογράφο και τη ζωγραφική μέσα από τα μάτια τριών προσώπων: του Andre Benjamin, γνωστός ράπερ της Ατλάντα, τον σκηνοθέτης Greg Brunkalla και τον ζωγράφο Jimmy Ο' Neal. Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στο SCAD Museum of Art.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν σήμερα τρία κολεγιακά μουσεία που είναι αφιερωμένα στη μόδα, συμπεριλαμβανομένου του Fashion Institute of Design & Merchandising Museum στο Λος Άντζελες, το Μουσείο του Ινστιτούτου Μόδας και Τεχνολογίας στη Νέα Υόρκη, και το Μουσείο του Πανεπιστημίου Kent State στο Οχάιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου