Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Tρείς εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Βραβείου ΔΕΣΤΕ 2015 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης


Στο πλαίσιο της έκθεσης του Βραβείου ΔΕΣΤΕ 2015 και των επιμέρους δράσεων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης τρεις ειδικές εκδηλώσεις-παρουσιάσεις.


Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου

Διάλεξη «Όταν τα Avatars Παίρνουν τους Δρόμους» με την Βασιλεία Κάγκα στις 18:00

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μέγαρο Σταθάτου (Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1)

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 18:00, στο χώρο που εκτίθεται η εγκατάσταση Eternal Internet Brotherhood/Sisterhood (1-3) του Άγγελου Πλέσσα, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με τίτλο «Όταν τα Avatars Παίρνουν τους Δρόμους» από την ακτιβίστρια/επιμελήτρια Βασιλεία Κάγκα (aka Cyber Daddi). H Baσιλεία Κάγκα θα αναφερθεί σε θέματα ιντερνετικού φεμινισμού, ταυτότητας και διαδικτυακού εκφοβισμού (bullying) μέσω των προσωπικών της βιωμάτων. Η in situ απόπειρα εξερεύνησης των εννοιών αυτών στηρίζεται σ' ένα πλαίσιο όπου η φαντασία γίνεται βίωμα και η επιθυμία όχημα.

Eίσοδος ελεύθερη

Για την εκδήλωση θα τηρηθεί σειρά με δελτία προτεραιότητας.

Ομάδα συμμετεχόντων: έως 20 άτομα

Ανάγνωση κειμένων από τον Πέτρο Μώρη στις 19:00

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μέγαρο Σταθάτου (Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1)

Την ίδια μέρα, στις 19:00, με αφορμή την παρουσίαση της γλυπτικής εγκατάστασης Copies, Columns, Reconfiguration στην έκθεση του Βραβείου ΔΕΣΤΕ 2015, ο Πέτρος Μώρης θα πραγματοποιήσει ανάγνωση αφηγηματικών κειμένων στο προαύλιο του Μουσείου. Τα κείμενα αποτελούν κεφάλαια της ηλεκτρονικής έκδοσης του καλλιτέχνη Remainders and Reminders, η οποία αναπτύσσει το εννοιολογικό και ποιητικό περιβάλλον μέσα στο οποίο εξελίσσεται το έργο του.
Η ανάγνωση ολοκληρώνεται με μια προσωρινήεγκατάσταση στη σκάλα του προαυλίου, πέντε σταχτοδοχεία προς χρήση, τα οποία κατασκευάστηκαν με τα υπολείμματα της μαρμάρινης ψηφίδας που χρησιμοποιήθηκε για το έργο που παρουσιάζεται στο μουσείο.

Eίσοδος ελεύθερηΠέμπτη 10 Σεπτεμβρίου


Προβολή της ταινίας Lung Neaw visits his neighbours (2011) του Rirkrit Tiravanija στις 17:00

Διάρκεια: 2 ώρες 35 λεπτά

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Auditorium, 5ος όροφος (Νεοφύτου Δούκα 4)

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00, στο πλαίσιο του έργου Εξάντληση για το Βραβείο ΔΕΣΤΕ 2015, ο Γιάννης Παπαδόπουλος προτείνει την προβoλή της ταινίας ‘Lung Neaw visits his neighbours’ (2011) του Rirkrit Tiravanija. Στην ταινία ακολουθούμε τον Lung Νeaw, ένα χωρικό στη Βόρεια Ταϊλάνδη να ζει σε ένα κόσμο από απλές πραγματικότητες / απλά την καθημερινότητα του, περιμένοντας την Εποχή των Βροχών. Το έργο επιλέχθηκε για το ρυθμό και την αντίσταση που προβάλλει στον ανυπόμονο θεατή. Όπως αναφέρει ο Michael Atkison σχετικά με την προβολή του έργου στο MoMA της Νέας Υόρκης τον Ιούλιο του 2012: «... το έργο βιώνεται σαν ένας διαλογισμός που έκανες κατά λάθος».

Eίσοδος ελεύθερη


Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Μέγαρο Σταθάτου
Νεοφύτου Δούκα 4 / Βασ. Σοφίας και Ηροδότου 1
Αθήνα 106 74


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου