Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ο Ντέμνα Γκβασάλια νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στον οίκο μόδας Balenciaga


Ο οίκος μόδας Balenciaga ανακοίνωσε τον διορισμό του Ντέμνα Γκβασάλια στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Αμερικανό Αλεξάντερ Γουάνγκ που αποχώρησε για να ξεκινήσει δική του επιχείρηση.

Το 2014, ο 34χρονος Γκβασάλια, Γερμανός υπήκοος με καταγωγή από τη Γεωργία, λανσάρισε την σειρά Vetements. Στο παρελθόν, εργάστηκε στους οίκους Maison Martin Margiela και Louis Vuitton. Έχει σπουδάσει στην Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αμβέρσας.

«Θα παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή για τον Balenciaga στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού για την περίοδο φθινόπωρο/χειμώνας 2016-2017, τον Μάρτιο», αναφέρουν σε κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν ο Balenciaga και η μητρική εταιρεία του Kering.

Η επικεφαλής του οίκου, Ιζαμπέλ Γκισό, αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι ο Γκβασάλια ήταν η ιδανική επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση «χάρη στην δεξιοτεχνία του, την εμπειρία, τις γνώσεις του στο χώρο της μόδας, την πρωτοποριακή και προσεκτικά μελετημένη προσέγγισή του».

Ο Γουάνγκ είχε αντικαταστήσει τον Νικολά Γκεσκιέρ το 2012, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στον Louis Vuitton και στον οποίο πολλοί πιστώνουν στη νέα πνοή που έδωσε στον Balenciaga, έπειτα από μία δεκαετία και την ανάδειξή του σε διεθνή οίκο μόδας.

Ο Balenciaga είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος οίκος μόδας της εταιρείας Kering μετά τους Gucci, Bottega Veneta και Yves Saint Laurent.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου