Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Η κλασική τέχνη του λαϊκού κλαρίνου στο Μέγαρο Μουσικής


Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής διοργανώνει το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής μία σπάνια μουσική «συνάντηση κορυφής» με τέσσερις σπουδαίους  δεξιοτέχνες του λαϊκού κλαρίνου που εκπροσωπούν τέσσερις διαφορετικές γενιές.


Μία συναυλία-φόρος τιμής στους μεγάλους δασκάλους του ελληνικού λαϊκού κλαρίνου και την τέχνη τους,έτσι όπως αποτυπώθηκε στην κλασική δισκογραφία της εποχής του Μεσοπολέμου,ως σημείο αναφοράς για τους μεταγενέστερους.

Ο «πατριάρχης» Πετρο-Λούκας Χαλκιάς, ο Νίκος Φιλιππίδης, ο Γιώργος Κωτσίνης και ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος συμπράττουν και παρουσιάζουν τις διαφορετικές τεχνικές παιξίματος που διαμόρφωσαν τις «σχολές» του οργάνου.Οι εξαίρετοι μουσικοί παίζουν επιλεγμένα κομμάτια από το«κλασικό»ρεπερτόριο που άφησε ως παρακαταθήκη ο καθένας από τους παλαιούς δακάλους και γίνεται αναφορά στους Νίκο Καρακώστα, Κώστα Καραγιάννη, Κίτσο Χαρισιάδη, Κώστα Γιαούζο, Γιάννη Κυριακάτη, Νίκο Ρέλια, Γιώργο Ανεστόπουλο, Χαράλαμπο Μαργέλη και Μήτσο Μπατζή.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Βασίλης Σερμπέζης (τραγούδι), Κώστας Φιλιππίδης (λαγούτο), Θωμάς Κωνσταντίνου (λαγούτο), Κλέαρχος Κορκόβελος (τσίμπαλο), Κώστας Μερετάκης (κρουστά).

Χορεύει ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Χοροπαιδεία»
Επιμέλεια: Βασίλης Καρφής – Μαρία Ζιάκα

Έρευνα-Καλλιτεχνική επιμέλεια-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνική επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου
Επιμέλεια προβολών: Γρηγόρης Φιλίδης


Ημερομηνίες: Σάββατο 7 και Κυριακή 8Νοεμβρίου 2015 –ώρα 20:30
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών –Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Τιμές εισιτηρίων: € 15, 25, 35, 45 (Διακεκριμένη Ζώνη), € 10 (Φοιτητικά, νέοι,άνεργοι, ΑΜΕΑ,πολύτεκνοι, 65+)
Τηλ.: 210-7282333 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου