Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΗΠΑ: Η Τζίνα Ντέιβις μιλά για την ανισότητα των φύλων στην κινηματογραφική βιομηχανία


Πληθαίνουν οι φωνές των γυναικών στην κινηματογραφική βιομηχανία των ΗΠΑ που μιλάνε για την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων.

Η ηθοποιός Τζίνα Ντέιβις, γνωστή από την ταινία «Θέλμα και Λουίζ», εξήγησε πώς οι ρόλοι των δυναμικών γυναικών που έχει υποδηθεί στη μεγάλη οθόνη την ενέπνευσαν να ασχοληθεί με τις έρευνες της συμμετοχής των φύλων στον κινηματογράφο.

Σύμφωνα με την ηθοποιό, τα αποτελέσματα των ερευνών έχουν δώσει συγκλονιστικά αποτελέσματα, αφού μόνο το 17% των ρόλων απευθύνονται σε γυναίκες.

Λίγες είναι όμως και οι γυναίκες που εμφανίζονται σε ρόλους ισχυρών γυναικών. «Δεν έχει σημασία πόσες λίγες γυναίκες είναι σε ηγετικές θέσεις στην πραγματική ζωή, στη μυθοπλασία των ταινιών είναι ακόμα λιγότερες», τόνισε και συμπλήρωσε ότι τίποτα δεν έχει βελτιωθεί από το 1946.

Αποφασισμένη να αλλάξει την κατάσταση η ηθοποιός ίδρυσε το Ινστιτούτο «Τζίνα Ντέιβις», για την Ισότητα στα Μέσα Ενημέρωσης, εστιάζοντας σε οικογενειακές ταινίες με το σκεπτικό ότι «αν μπορείτε να το δείτε τότε υπάρχει».

Η Ντέιβις έχει ήδη ξεκινήσει το lobbying με στούντιο και εταιρείες παραγωγής για τη δημιουργία περισσότερων ρόλων για γυναίκες και όπως σημείωσε η ηθοποιός η προσπάθειά της έχει σημειώσει επιτυχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου