Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Πέμπτος χρόνος "Με τα λόγια (γίνεται)"


Οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις “Με τα λόγια (γίνεται)”, στην 1η εκδήλωση του 5ου κύκλου τους, παρουσιάζουν την συνάντηση μιας ποιήτριας και ενός ποιητή νεότερης γενιάς: της Μαρίας Τοπάλη και του Ορφέα Απέργη.


Η εκδήλωση -με ελεύθερη είσοδο- θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Αθήνα).

Οι δύο ποιητές θα διαβάσουν παλιά και νεότερα, δημοσιευμένα και αδημοσίευτα ποιήματά τους, καθώς και αγαπημένα τους ποιήματα άλλων. Τέλος, θα συζητήσουν μεταξύ τους και με το κοινό.

Το πρώτο ποιητικό έργο της Μαρίας Τοπάλη, Σερβίτσιο τσαγιού, κυκλοφόρησε το 1999. Ακολούθησαν άλλα τέσσερα, με πιο πρόσφατο το Οι λέξεις μου, το 2015. Η ποιητική συλλογή του Ορφέα Απέργη, Υ, κυκλοφόρησε το 2011.

"Με τα λόγια (γίνεται)"

Σ' αυτές τις ποιητικές αναγνώσεις που ξεκίνησαν το 2011, εναλλάσσονται κυρίως δύο τύποι εκδηλώσεων. Αφενός, διαβάζουν ποιήματά τους Έλληνες ποιητές διαφορετικών γενιών, αφετέρου, η ξένη ποίηση ακούγεται στο πρωτότυπο και στην ελληνική της μετάφραση. Μεταξύ αυτών των δύο τύπων, παρεμβάλλονται ενίοτε και τιμητικά αφιερώματα, όπως αυτό στην Emily Dickinson τον Μάρτιο 2013, στα πέραν των 154 'αναγνωρισμένων' ποιημάτων του Καβάφη τον Δεκέμβριο 2013, στον William Carlos Williams τον Μάρτιο 2014, και στην Elizabeth Bishop τον Μάρτιο 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου