Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ο Ραλφ Λόρεν παραδίδει τα ηνία του ομίλου του ύστερα από μισό αιώνα στο τιμόνι


Ο διάσημος σχεδιαστής Ραλφ Λόρεν, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της αμερικανικής μόδας, αποχωρεί από τη γενική διεύθυνση του ομίλου που φέρει το όνομά του ύστερα από σχεδόν μισό αιώνα στο τιμόνι του, όπως ανακοίνωσε ο οίκος μόδας.

Θα αντικατασταθεί από το Στέφαν Λάρσον, έναν 40χρονο Σουηδό ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν πρόεδρος της αλυσίδας ένδυσης Old Navy, θυγατρικής της Gap.

O Λόρεν δεν εγκαταλείπει ωστόσο την εταιρία. Παραμένει εκτελεστικός πρόεδρος και υπεύθυνος Δημιουργικού.

"Ο ρόλος μου είναι να σκέφτομαι μονίμως το μέλλον αυτής της εταιρίας και τον τρόπο με τον οποίο θα την προωθήσω", εξήγησε ο 75χρονος αμερικανός σχεδιαστής.

Ο Λόρεν εξήρε τα προσόντα του Στέφαν Λάρσον, την "ευαισθησία", την "τιμιότητα" και την "αυθεντικότητά" του παρουσιάζοντάς τον ως "εξαιρετικά ταλαντούχο".

Ο Λάρσον ενίσχυσε σημαντικά τις πωλήσεις της Old Navy, της οποίας ο κύκλος εργασιών αυξανόταν αδιαλείπτως μετά την άφιξή του στην εταιρία πριν από τρία χρόνια. Στο παρελθόν, είχε εργαστεί επί 15 χρόνια στο σουηδικό όμιλο έτοιμου ενδύματος H&M.

"Σήμερα, όλα τα στοιχεία υπάρχουν για να επιτρέψουν στη δραστηριότητά μας να γνωρίσει διαρκή ανάπτυξη", πρόσθεσε ο Ραλφ Λόρεν.

Ξεκινώντας από ένα μικρό κατάστημα με γραβάτες που είχε ανοίξει το 1967, ο Ραλφ Λόρεν έκανε μια παγκόσμια φίρμα που έχει σήμερα 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσιο κύκλο εργασιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο: