Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Έκθεση της Ντ. Κάια «The Heart Wants What it Wants» Το μαύρο μουσείο


Τη δεύτερη ατομική της έκθεση παρουσιάζει στην a.antonopoulou.art, η Ντέμη Κάια, με τίτλο «The Heart Wants What it Wants», Το μαύρο μουσείο. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου στις 20:00-22:00.

Γράφει στο κείμενο της έκθεσης ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής Χριστόφορος Μαρίνος: ”…Για τους λάτρεις της ερωτικής λογοτεχνίας, τα θέματα που κεντρίζουν την Κάια ώστε να τα αποδώσει ζωγραφικά είναι λίγο πολύ γνωστά: ο συγχρωτισμός του ανθρώπου με τα ζώα, σε σημείο ερωτικής έλξης· το θαύμα του γυμνού σώματος και ο φετιχισμός του· η γυμνότητα και οι θεολογικές της προεκτάσεις· η κοινή φύση του ερωτισμού και της αγιοσύνης. Αν σε αυτά προσθέσουμε το ενδιαφέρον της Κάϊα για τον ναρκισσισμό της αυτοφωτογράφισης –τα λεγόμενα σέλφι, που κατακλύζουν το διαδίκτυο κυρίως μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης– μπορεί κανείς να σχηματίσει μια αντιπροσωπευτική εικόνα για τη ζωγραφική της...
...Εντέλει η Ντέμη Κάια σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας παρέκκλισης: ερωτικής, συναισθηματικής, ψυχολογικής, κοινωνικής. Η σκοτεινή ευτυχία που διατρέχει τα περισσότερα έργα της δεν είναι παρά η σκοτεινή πλευρά της επιτυχίας, της δημοσιότητας, της δημόσιας έκθεσης του εαυτού και του (φωτογραφημένου) σώματος. Οι επιρροές της Κάια, δηλαδή οι πηγές στις οποίες ανατρέχει και αποτελούν το υπόστρωμα της νέας ζωγραφικής της δουλειάς, κυμαίνονται από τα φωτογραφικά αυτοπορτρέτα επωνύμων και ανωνύμων ως τις παρενέργειες του ερωτικού παροξυσμού…”

Εγκαίνια Έκθεσης : Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 20:00 - 22:00
Διάρκεια Έκθεσης : 08.10.2015 – 14.11.2015
Ώρες Λειτουργίας : Τετ-Παρ 2-8 και Σαβ. 12-4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου