Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Το Α Jewel Made in Greece συνεχίζει το ταξίδι του για τρίτη χρονιά


Το πρόγραμμα της τρίτης συνάντησης σχεδιαστών κοσμήματος «A Jewel Made in Greece», που θα πραγματοποιηθεί το 2016, παρουσιάζεται αύριο Τετάρτη στις 15:00 στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη.

Οι συντελεστές της έκθεσης, που πραγματοποιείται το 2016 για τρίτη χρονιά, θα μιλήσουν για τη διαδρομή του A Jewel Made in Greece.

Η έκθεση σύγχρονου δημιουργικού κοσμήματος A Jewel Made in Greece εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά το 2014, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με τη συμμετοχή 26 καλλιτεχνών, προσελκύοντας περισσότερους από 7.000 επισκέπτες και στοχεύοντας στην παρουσίαση και προώθηση της εικόνας του Σύγχρονου Ελληνικού Κοσμήματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να καταστεί τίτλος τιμής το «Made in Greece».

Έναν χρόνο αργότερα, η έκθεση διοργανώθηκε για δεύτερη φορά, συγκεντρώνοντας ακόμα περισσότερους σχεδιαστές με δράση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτή τη φορά, δεν έμεινε στα όρια της Αθήνας, αλλά ταξίδεψε επίσης σε Κεφαλονιά, Σπέτσες, ακόμα και στο Ντουμπάι, ενώ από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2015 θα φιλοξενείται στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Η έκθεση «A Jewel Made in Greece», ξεκίνησε και υλοποιήθηκε ως ιδέα της εικαστικής σχεδιάστριας Μαίρης Σαμόλη, με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού.


Α.Γ.Φ.

1 σχόλιο: