Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ο Julian Assange πρωταγωνιστής στη νέα περιπέτεια του Αστερίξ


Τον «καταζητούμενο» δημοσιογράφο του WikiLeaks, Julian Assange θα έχει στο πλευρό του ο Αστερίξ και ο φίλος του Οβελίξ, οι οποίοι θα "συνεργαστούν" μαζί του στο νέο κόμικ της σειράς που κυκλοφορεί ήδη σε ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβανομένων της Βραζιλίας, της Ινδίας, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Η 36η έκδοση της επιτυχημένης σειρά κόμικς έχει τίτλο "Asterix and the Missing Scroll". Το διάσημο ντουέτο θα ενώσει τις δυνάμεις του με έναν δημοσιογράφο φτιαγμένο στα πρότυπα του ιδρυτή του WikiLeaks σε μία μάχη κατά του πολέμου προπαγάνδας που τους έχουν κηρύξει οι Ρωμαίοι εχθροί τους.

Ο δημοσιογράφος θα ανήκει στο "στρατόπεδο των καλών", θα ονομάζεται "Confoundtheirpolitix" και θα εργάζεται στην εφημερίδα "Condatum Echo."

Το νέο κόμικ θα κυκλοφορήσει δύο χρόνια μετά την επανεμφάνιση του γαλατικού διδύμου, έπειτα από οκταετή απουσία, για πρώτη φορά στη Σκωτία, στην ιστορία που είχε τίτλο «Asterix and the Picts» και η οποία πούλησε περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια αντίτυπα σε 15 χώρες και μεταφράστηκε σε τουλάχιστον 20 γλώσσες και διαλέκτους.


Η νέα έκδοση κυκλοφορεί σε τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα, τα μισά στα γαλλικά και τα υπόλοιπα σε άλλες γλώσσες. Eίναι έργο των νέων «μπαμπάδων» του Αστερίξ, Ζαν-Υβ Φερί και Ντιντιγέ Κονράντ.

Πηγή: Le Figaro, Liberation
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου