Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Συναυλία αγάπης της UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. στο Μετς


Την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου στις 20.00 το βράδυ στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Μετς, 1200 θέσεων, διοργανώνεται μεγάλη συναυλία αγάπης φιλανθρωπικού σκοπού με τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων ερμηνευτών, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Βρεφοκομείο Αθηνών και στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας.


Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας, σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων και τον Δήμο Καλλιθέας, η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής. Τη συναυλία αγάπης στηρίζει η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας, ενώ οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες, ερμηνευτές και μουσικοί συμμετέχουν αφιλοκερδώς σε αυτήν την προσπάθειας στήριξης του δύσκολου έργου που επιτελείται στα δύο προαναφερόμενα Βρεφοκομεία της Αθήνας και ειδικά στις σημερινές αντίξοες οικονομικές συνθήκες διαβίωσης της κοινωνίας μας. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: TICKETS HOUSE - Πανεπιστημίου 42, τηλ. 210 36 08 366.

Στη σκηνή του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ στο Μετς θα εμφανιστούν οι σημαντικοί Έλληνες ερμηνευτές: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Πέτρος Γαϊτάνος, Γλυκερία, Γιάννης Ζουγανέλης, Αγάθωνας Iακωβίδης, Νεκταρία Καραντζή, Βασίλης Λέκκας, Αννα Μορφίδου, Δημήτρης Μπάσης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Λιζέτα Νικολάου, Σοφία Παπάζογλου, Βασίλης και Σαράντης Σαλέας, Κώστας Χατζής, Λάκης Χαλικάς και Κώστας Σκόνδρας.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας και γνωστή ζωγράφο Νίνα Διακοβασίλη, “ο Όμιλος είναι ένα ζωντανό πνευματικό κομμάτι της ζωής μας, όπού φωλιάζουμε τα ιδανικά μας. Είναι η γωνιά της ψυχής μας όπου σπέρνουμε τα θέλω μας, τα πιστεύω μας. Εκεί αφήνουμε την ορμή της καλλιτεχνικής μας φύσης σε κυοφορία, έως ότου εκκολαφτεί και δει το φως της κοινωνικής ζωής, ως δημιουργία τέχνης και λόγου. Αυτήν την δημιουργική διάθεση την έχει απόλυτη ανάγκη η σημερινή κοινωνία μας. Είναι το υλικό που αφυπνίζει συνειδήσεις, χτίζει γέφυρες αλληλεγγύης, γεννάει πολιτισμό, ήθος και αυτογνωσία, φέρνει γαλήνη στην ψυχή. Πλάθει ένα καλύτερο αύριο, αφού διδάσκει τους νέους ότι αυτοί είναι και οι μόνοι δρόμοι στη ζωή, που σου φωνάζουν ότι υπάρχεις ως ανώτερη πνευματική οντότητα που πρέπει να τη σεβαστείς και να μη την σπαταλήσεις σε ανούσια και εφήμερα. Το χθες δεν θα μπορούσε να υπάρχει στο σήμερα αν δεν υπήρχε ο πολιτισμός, με την τέχνη, το λόγο και την επιστήμη. Αυτόν υπηρετούμε μέσα από τον Όμιλο για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. με δύναμη ψυχής, ακούραστοι εργάτες, με δοτικότητα. Επιθυμία μας είναι να γίνουμε φάροι που να φωτίζουν τους νέους μας και να τους οδηγούμε σε μονοπάτια ψυχής φωτισμένα, για ένα καλύτερο κοινωνικό αύριο. Η συναυλία αγάπης αυτόν τον σκοπό έχει, μέσα απο την Τέχνη και τον Πολιτισμό να στηρίξουμε όλοι μαζί το σημαντικό έργο των δυο Ιδρυμάτων ειδικά στις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας. Τα παιδιά είναι το μέλλον της Πατρίδας μας και οφείλουμε να τους δώσουμε σήμερα τα απαραίτητα εφόδια για να γίνουν ενεργοί και σωστοί Πολίτες αύριο”.


Ημερομηνία: 04/10/2015, ώρα 20.00
Διεύθυνση: Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ - Μετς, Μουσούρη Μάρκου 70, Αθήνα - Παγκράτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου