Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Γαλλία: Οι παραγωγοί θεαμάτων ζητούν 50 εκατ. ευρώ βοήθεια από την κυβέρνηση


Το Γαλλικό Συνδικάτο Παραγωγών, Διανομέων και Διαχειριστών αιθουσών μουσικών θεαμάτων ζήτησε σήμερα να υιοθετηθεί ένα σχέδιο υποστήριξης του τομέα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και τις δαπάνες για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

«Σήμερα πρέπει να αναθεωρηθούν οι εγγυήσεις ασφαλείας και το οικονομικό μοντέλο του τομέα των θεαμάτων», υπογραμμίζει το Συνδικάτο Prodiss σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενο στα νέα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να υιοθετηθούν, «στη μείωση των πωλήσεων εισιτηρίων που παρατηρήθηκε την εβδομάδα μετά τις επιθέσεις» και «στην ακύρωση θεαμάτων».

Σε αυτό το πλαίσιο το Prodiss, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημιουργία ενός έκτακτου ταμείου 4 εκατομμυρίων ευρώ μετά τις επιθέσεις, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι, εκ των οποίων 90 στον συναυλιακό χώρο Bataclan.

«Όμως το κύμα του σοκ απαιτεί ένα ευρύ σχέδιο μεσοπρόθεσμης βοήθειας από την κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις το Συνδικάτο εκτιμά ότι οι ανάγκες του ανέρχονται σε 50 εκατ. ευρώ», επισημαίνει το Prodiss.

Μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις, το Prodiss έκανε λόγο την προηγούμενη Παρασκευή για πτώση περίπου 80% στις πωλήσεις εισιτηρίων συναυλιών και άλλων θεαμάτων, σε σχέση με τα ποσοστά που καταγράφονται κανονικά αυτή την περίοδο του έτους.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης με τα θύματα των επιθέσεων και τους συγγενείς τους, το Συνδικάτο «πρότεινε» τη Δευτέρα «στα μέλη του που το επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν ένα ταμείο βοήθειας», το οποίο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με ένα ευρώ από κάθε εισιτήριο που πωλείται τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα το Prodiss δεσμεύθηκε να βοηθήσει τα μέλη του «να λάβουν μέτρα ασφαλείας τα οποία θα είναι απαραίτητα» και εξετάζει το ενδεχόμενο να «προτείνει το ονομαστικό εισιτήριο, που θα επιτρέψει να διευκολυνθούν οι έλεγχοι ταυτότητας στις εισόδους των αιθουσών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου