Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Μηχανήματα αυτόματης ανάληψης... διηγημάτων στη Γκρενόμπλ


Μια πρωτότυπη ιδέα που καθιστά τη λογοτεχνία πιο προσιτή προς το κοινό έθεσε σε εφαρμογή η Γκρενόμπλ. Έξω από το δημαρχείο της πόλης, στις βιβλιοθήκες και στο κέντρο τουριστικής πληροφόρησης, δημιουργήθηκαν οκτώ ATM, τα οποία προσφέρουν μικρά διηγήματα στους ενδιαφερομένους.


Το ΑΤΜ διαθέτει τρία πλήκτρα, ενός λεπτού, τριών λεπτών και πέντε λεπτών, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να επιλέξει τη διάρκεια του διηγήματός σου και η υπηρεσία είναι δωρεάν.  Οι ιστορίες εκτυώπονται σε μικρά φύλλα ανακυκλωμένου χαρτιού διαστάσεων 8x60 εκατοστών.

Σύμφωνα με το AFP, για το πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία, συνεργάστηκε ο δήμος της Γκρενόμπλ και ο εκδοτικός οίκος Short Édition.

Ο ιδρυτής του εκδοτικού οίκου, Christophe Sibieude, ανέφερε στο γαλλικό πρακτορείο πώς εμπνεύστηκε αυτή την πρωτοβουλία: «Η ιδέα προέκυψε μπροστά σε έναν αυτόματο πωλητή με σοκολάτες και ποτά. Είπαμε στους εαυτούς μας ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα με δημοφιλή λογοτεχνία υψηλής ποιότητας, προκειμένου να καλύψουμε μικρές μη παραγωγικές στιγμές».

Πηγή: AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου