Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι "άντεξαν" στην τραπεζική αργία του ΙουλίουΠαρά την τραπεζική αργία που κράτησε τρεις εβδομάδες και την επιβολή των capital controls, οι αρχαιολογικοί χώροι κατάφεραν να αυξήσουν έστω και οριακά την επισκεψικότητά τους τον Ιούλιο, ενώ παρατηρήθηκε αύξηση των εισπράξεων στα μουσεία παρά τη μείωση της επισκεψιμότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, τον Ιούλιο παρουσιάστηκε μείωση των επισκεπτών των μουσείων κατά 2,8%, αλλά αύξηση των εισπράξεων κατά 1,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.

Στους αρχαιολογικούς χώρους αντιθέτως, ενώ παρατηρήθηκε αύξηση των επισκεπτών κατά 0,4%, οι εισπράξεις μειώθηκαν κατά 1,4%.

Συνολικά, οι εισπράξεις μουσείων και αρχαιολογικών χώρων διαμορφώθηκαν στα 8.427.780 ευρώ, μειωμένες κατά 0,8% σε σχέση με πέρυσι.

Στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου παρατηρήθηκε αύξηση 8,6% στους επισκέπτες και 12,7% στις εισπράξεις των μουσείων, ενώ στους αρχαιολογικούς χώρους κατεγράφη αύξηση των επισκεπτών κατά 8,2% και των εισπράξεων κατά 7,1%.

* Δείτε εδώ αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Α.Γ.Φ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου