Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

"Gallery Weekend" σε αίθουσες τέχνης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βέροια


Το «Gallery Weekend», ο καθιερωμένος πλέον θεσμός στα ελληνικά εικαστικά δρώμενα πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα της Art-Athina.

Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το κοινό καλείται να συμμετάσχει σε μία μοναδική διαδρομή με σταθμούς τις αίθουσες τέχνης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το ξεχωριστό πολιτιστικό διήμερο υποστηρίζεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκθέσεων το οποίο, στο σύνολο του, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μία επαγωγική σύνδεση ανάμεσα στο ευρύ κοινό την τέχνη και τους ανθρώπους της. Πάγιος στόχος της διοργάνωσης είναι να καταστεί ο θεσμός ως ένας επιδραστικός φορέας ενίσχυσης και προβολής της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής εικόνας.

Επίσης μέλημα του «Gallery Weekend» είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μίας μεγάλης γιορτής που θα προσφέρει στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να περιηγηθεί στις δυο πόλεις, ανακαλύπτοντας την πιο ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική πλευρά τους. Διαμορφώνοντας οι επισκέπτες μέσα από τις τρέχουσες εκθέσεις μια συμπυκνωμένη άποψη του εικαστικού τοπίου της χώρας.

Για διευκόλυνση των επισκεπτών αλλά και την προβολή της εκδήλωσης θα διανεμηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ένας χάρτης-οδηγός που θα περιέχει σήμανση των γκαλερί και αναλυτικό πρόγραμμα των εκθέσεων προκειμένου οι περιηγητές να διαμορφώσουν την προσωπική τους διαδρομή.

Οι συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης θα υποδεχτούν σε κλίμα γιορτής το φιλότεχνο κοινό το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 15:00.

Η πολιτιστική εκδήλωση «Gallery Weekend 2015» διεξάγεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι γκαλερί που δίνουν το δυναμικό παρών φέτος είναι:

Αθήνα
a.antonopoulou.art, Αγκάθι-Κartάλος, ΑΔ Γκαλερί, Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, αίθουσα τέχνης ena / kaplanon galleries, αίθουσα τέχνης kaplanon5 / kaplanon galleries, Αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή, Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, ART ZONE 42, ARTOWER AGORA, BERNIER/ΕLIADES, CHEAPART, ΓΚΑΛΕΡΙ «7», Γκαλερί Έρση, εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου, Eleftheria Tseliou gallery, ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΓΚΑΛΕΡΙ, Elika Gallery, Ευριπίδης Art Gallery, GAGOSIAN GALLERY, Kalfayan Galleries, Kappatos Gallery, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ, Qbox, Skoufa Gallery, The Breeder, Zoumboulakis Galleries art • design • antiques, Zoumboulakis Galleries.

Θεσσαλονίκη
Artis Causa Gallery, Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Donopoulos International Fine Arts, Nitra Gallery, TSATSIS / ARTFORUM GALLERY, Zina Athanassiadou Gallery.

Βέροια
ΓΚΑΛΕΡΙ ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου