Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

H Brussels Virtuosi Orchestra για μια μοναδική συναυλία στην Αθήνα


Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, ο Ιστορικός χώρος της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου θα «γεμίσει» μουσική από το μουσικό σύνολο The Brussels Virtuosi Orchestra, ένα μοναδικής δεξιοτεχνίας μουσικό σύνολο που ιδρύθηκε από τον διεθνώς βραβευμένο Βέλγο φλαουτίστα Marc Grauwels.

Στις 20:00 και στις 21:30 οι The Brussels Virtuosi Orchestra, δίνουν μια μοναδική συναυλία στην Αθήνα, στο πλαίσιο της περιοδείας τους ανά την Ελλάδα, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με έργα Mozart, Vivaldi, Cimarosa, Doppler, Rachmaninoff και Delibes.

Η βραβευμένη ορχήστρα Brussels Virtuosi συμπράττει με τον δημιουργό της φλαουτίστα Marc Grauwels, την υψίφωνο και πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Βασιλική Καραγιάννη και τον διακεκριμένο κόντρα τενόρο Νίκο Σπανάτη.

Η βραδιά ξεκινά με την «ουράνια» μελωδία από το «Μπαλέτο των Μακάριων Πνευμάτων» για φλάουτο και ορχήστρα εγχόρδων από τον «Ορφέα» του Gluck, καθώς η μουσική χρωματίζει το πέρασμα του ήρωα στα Ηλύσια Πεδία, βλέποντας από απόσταση την αγαπημένη του Ευρυδίκη. Ο Marc Grauwels και ο βιολονίστας και μαέστρος Jean-Frédéric Molard, παρουσιάζουν στη συνέχεια, σε πρωτότυπη απόδοση για φλάουτο, βιολί και ορχήστρα εγχόρδων, μια από τις ωραιότερες σονάτες του Ιταλού κλασσικού συνθέτη Cimarosa. Με το δημοφιλές «Vocalise» του Rachmaninoff, ο συνθέτης χωρίς ποιητική και επηρεασμένος, ως έφηβος, από τους ύμνους της ορθόδοξης εκκλησίας, συνθέτει το «βουβό» αυτό έργο με ιδιαίτερη αίσθηση, νοσταλγία και σπάνιο ηχόχρωμα.

Από την ελευθερία του 20ού αιώνα μεταφερόμαστε στο νησί της μάγισσας Alcina με τη σαγηνευτική μπαρόκ άρια «Sol da te mio dolce amore» του ιππότη Ruggiero από την όπερα Orlando Furioso του Vivaldi απολαμβάνοντας έναν δεξιοτεχνικό διάλογο μεταξύ του φλάουτου και της φωνής, που μιλά για την αγάπη του ιππότη προς την μάγισσα Αλτσίνα, μια αγάπη που ξόρκια μαγικά του έχουν επιβάλλει.

Με το ρομαντικό έργο του Delibes «Le Rossignol» αφιερωμένο στο κελάηδημα του αηδονιού,
η σοπράνο και το φλάουτο μιμούνται τους ήχους της φύσης χορεύοντας και σε ρυθμό βαλς.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με δύο ακόμα φωνητικά έργα του Mozart, την άρια του Ασκάνιο «Al mio ben mi veggio avanti» από την μυθολογική πρώιμη όπερα Ascanio in Alba για ορχήστρα εγχόρδων και κόντρα τενόρο, όπου ο Ασκάνιο ζητά από την Αφροδίτη να του επιτρέψει και να πλησιάσει την αγαπημένη του, και το υπέροχο ντουέτο του Άννιου και της Σερβίλιας από την όπερα La Clemenza di Tito «Ah perdona al primo affetto», όπου οι νεαροί εραστές ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας αγάπης.


Πρόγραμμα Συναυλίας:

C.W. Gluck (1714-1787)
"Menuet from Orpheo and Euridice" για φλάουτο και ορχήστρα

Domenico Cimarosa (1749-1801)
Κονσέρτο σε Σολ μείζονα για βιολί, φλάουτο και ορχήστρα
(Allegro - Largo - Rondo)

S. Rachmaninoff (1873-1943)
"Vocalise" για σοπράνο και ορχήστρα

A. Vivaldi (1678-1741)
Orlando Furioso | Ruggiero
"Sol da te mio dolce amore" για κόντρα τενόρο, φλάουτο και ορχήστρα

L.Delibes (1836-1891)
"le Rossignol" για σοπράνο, φλάουτο και ορχήστρα

W. A. Mozart (1756-1791)
Ascanio in Alba | Ascanio
"Al mio ben mi veggio avanti" για κόντρα τενόρο και ορχήστρα

La Clemenza di Tito | Duet of Annio and Servilia
"Ah perdona al primo affetto" για υψίφωνο, κόντρα τενόρο,
φλάουτο και ορχήστρα


Διεύθυνση: Φιλελλήνων 27, Αθήνα
Ημερομηνία: 1 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 20:00 και 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ
Προπώληση: Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου