Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Μήνυση κατά της Taylor Swift για λογοκλοπή


Αποζημίωση ύψους 48 εκατ. δολαρίων ζητά με μήνυσή του αμερικανός τραγουδιστής από την Taylor Swift, ισχυριζόμενος πως η μεγάλη της επιτυχία Shake it Off περιέχει κλεμμένους δικούς του στίχους.

Ο τραγουδιστής της R&B Jesse Braham ισχυρίζεται πως η Swift έκλεψε τους στίχους από τραγούδι που είχε γράψει ο ίδιος το 2013 και το οποίο έφερε τον τίτλο Haters Gone Hate.

Πέραν της χρηματικής αποζημίωσης, ο Braham ζητά να προστεθεί το όνομά του στο συγκεκριμένο τραγούδι.

Οι εκπρόσωποι της Swift, όπως μεταδίδει το BBC, δεν έχουν ακόμα προβεί σε επίσημο σχολιασμό.

Το Shake it Off έφτασε στην κορυφή των charts παγκοσμίως και το τραγούδι έχει προβληθεί περισσότερες από 1,1 δις. φορές στο YouTube.

Ο Braham ισχυρίζεται πως έχει τα πνευματικά δικαιώματα στις φράσεις «haters gone hate» και «playas gone play» που ακούγονται στο ρεφρέν του τραγουδιού της Swift.

Συγκεκριμένα, στο τραγούδι του Braham ακούγονται στο ρεφρέν οι στίχοι «Haters gone hater, playas gone play/Watch out for them fakers, they’ll fake you everyday», ενώ στο Shake it Off περιλαμβάνονται οι στίχοι «Cause the players gonna play, play, play, play, play/ And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate» και σε άλλο σημείο το «And the fakers gonna fake, fake, fake, fake, fake».

Πέραν όμως της ομοιότητας στους στίχους, τα δυο τραγούδια, μουσικά δεν έχουν καμία ομοιότητα.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου