Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Art Weekends: "Ιδεοχρώσεις και Αχειροποίητα" του Κώστα Ευαγγελάτου


Με επιτυχία ξεκίνησε η λειτουργία των ART WEEKENDS στην εικαστική έδρα του ART STUDIO EST/ LA CHAMBRE του ζωγράφου, λογοτέχνη, περφόρμερ, θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου.


Στα φετινά Art Weekends με το γενικό τίτλο: "Ιδεοχρώσεις και Αχειροποίητα" εκτίθενται πρωτότυπα έργα τέχνης (σχέδια, λάδια, ακρυλικά, μελάνια, μικτής τεχνικής).

Η καθ. ιστορίας της τέχνης Δώρα Φ. Μαρκάτου αναφέρει σε εκτενές κείμενο της για τις λίθινες συνθέσεις του Κώστα Ευαγγελάτου: Οι πέτρες είναι μια θεματική ενότητα που στηρίζεται ακριβώς σ’ αυτή την ιδέα του έτοιμου αντικειμένου, το οποίο μέσω της καλλιτεχνικής βούλησης γίνεται έργο τέχνης. Εδώ όμως συμβαίνει κάτι πολύ πιο σημαντικό: Αν προσέξουμε τις πέτρες που ο Κώστας έχει μαζέψει από ερείπια, από τη θάλασσα, από τα βουνά, οπουδήποτε τις συναντούσε, θα διαπιστώσουμε, ότι έχουν όλες ενδιαφέροντα σχήματα, τυχαίες διαμορφώσεις που μας δημιουργούν συνειρμούς, και αναγνωρίζουμε ζώα, πουλιά, φυτά, πρόσωπα, μάσκες, όλα δημιουργήματα της φύσης. Εδώ ακριβώς μπαίνει η έννοια της φυσικής δημιουργίας, της φύσης ως καλλιτεχνικής δημιουργού και ως δασκάλας των καλλιτεχνών.

Εκτίθενται παράλληλα εκδόσεις τέχνης και λογοτεχνίας. Ανάμεσα τους οι ποιητικές συλλογές του από τις εκδόσεις Απόπειρα: Η Οθόνη των Ονομάτων, Η ροπή της Μνήμης, Αλέα προσομοίων, In the small mirror, Η Ελεγεία των Εκβατάνων και Εγκάρσια πτήση. Επίσης από τις εκδόσεις Συλλογές τα βιβλία του Πολύσμιγος Αίνος, OFFRANDES SECULAIRES. Η λιθογραφική έκδοση Μελανογραφίες του Ιονίου, η σειρά των συλλεκτικών Ημερολογίων Art-Est και άλλα λευκώματα.


ART STUDIO EST/ LA CHAMBRE, Πρατίνου 87 και Αντήνορος, πίσω από την Εθν. Πινακοθήκη στην Αθήνα., τηλ: 210 7294259.

ART WEEKENDS: Διάρκεια μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου