Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Έκθεση "Τα Επίπεδα της Φθοράς" στο Artwall ProjectSpace


Η έννοια της φθοράς απασχολεί την ανθρωπότητα, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Οι αρχαίοι φιλόσοφοι προσέγγισαν τη φθορά θέτοντας ερωτήματα για το πώς γεννήθηκε ο κόσμος, πως λειτουργεί, αλλά και ποια είναι τα όρια της σκέψης του ανθρώπου σε αυτήν την αναζήτηση.

Σκοπός αυτής της έκθεσης είναι να θέσει στον θεατή πολλαπλά ερωτήματα για τη φύση της φθοράς όπως αυτή εκδηλώνεται σε φυσικό, πνευματικό, κοινωνικο, και πολιτικό επίπεδο. Ο κάθε καλλιτέχνης προσφέρει τη δική του οπτικη γωνία και συμβάλει στην επεξεργασία της έννοιας της φθοράς με ένα τρόπο που παραπέμπει στην επιστημονική διαδικασία των θετικών επιστημών. Ή φθορά εκτίθεται ως μια έννοια συνώνυμη με τη μετάλλαξη και οι διαφορετικές οπτικές προσφέρουν στον θεατή την ευκαιρία να αντιμετωπίσει το ανθρώπινο γίγνεσθαι περισσότερο ως μια συνεχή μεταμόρφωση παρά ως αποσύνθεση. Η γενική αίσθηση που αναδύεται από την αντιμετώπιση της φθοράς ως μετάλλαξη είναι ότι όλα τα φυσικά, κοινωνικά, και πνευματικά συστήματα τείνουν προς το χάος. Αυτή ή ροπή προς την εντροπία εκλαμβάνεται αρχικά ως αρνητική αλλά ύστερα από μία πιο προσεκτική εξέταση φαίνεται να εντάσσεται σε ένα ευρύτερο εξελικτικό πλαίσιο όπου τίποτα δεν χάνεται πραγματικά αλλά απλώς αλλάζει μορφή και συνεχίζει να υφίσταται.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2016.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Μάρω Βασιλειάδου, Μαρίνα Βελησιώτη, Νίκος Γιαβρόπουλος, Νίκος Γυφτάκης, Θεώνη Δημοπούλου, Σοφία Κουρκουλάκου, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Έλενα Πόκα,
Χρήστος Σούλαρης, Έρη Σκυργιάvνη, Γεωργία Τουρμούζη.

Επιμέλεια: Χρήστος Σούλαρης

Ώρες λειτουργίας ArtWall: Τρίτη, Πέμπτη 16:00 - 8:30, Σάββατο 12:00 - 16:00

ARTWALL Project Space
Σοφοκλέους 26, 10552, Αθήνα,
artwallprojectspace@gmail.com
www.theartwall.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου