Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

"Οι Έλληνες Συνθέτες Εκπαιδεύουν": Συναυλία στην Ελληνοαμερικανική Ένωση


Το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) και η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, παρουσιάζουν συναυλία με τίτλο Οι Έλληνες Συνθέτες εκπαιδεύουν. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, στις 20:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

H Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, ξεκινά από τη φετινή χρονιά ευρύτερη συνεργασία με τα Ωδεία της χώρας, η οποία έχει στόχο την ανάδειξη του μουσικού δυναμικού των Ωδείων, αλλά και την προώθηση του έργου των Ελλήνων συνθετών σε ένα ευρύτερο φάσμα σπουδαστών μουσικής, που περιλαμβάνει και μικρότερες ηλικίες.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται η πρώτη συναυλία σε συνεργασία με το «Αθηναϊκό Ωδείο» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Εύης Μαρινάκη. Σολίστ και τελειόφοιτοι σπουδαστές του ωδείου, θα ερμηνεύσουν στο πρώτο μέρος έργα των Μανώλη Καλομοίρη και Γιάννη Κωνσταντινίδη. Στο δεύτερο μέρος η νεότερη γενιά θα εκπροσωπηθεί από τους συνθέτες Ορέστη Μπαζό, Νίκο Παναγιωτάκη και Ελένη Σκάρκου.

Αναλυτικά τα έργα ερμηνεύουν οι: Έλενα Ανέστη, Βάγια Ντάφλου, Νεφέλη Θεοφανοπούλου, Νατάσα Χαλκοδαίμων, Μαρίνα Υφαντή και Δάφνη Φιλιππάκη στο πιάνο, το φωνητικό σύνολο του Αθηναϊκού Ωδείου: Κάνδια Μπουζιώτη-σοπράνο, Αγάπη Χουζουράκη-άλτο, Γιάννης Κάβουρας-τενόρος, Μαρίνος Ταρνανάς–μπάσος, και οι Μιχάλης Νάσερ, Παναγιώτης Τεκτονίδης και Γιώργος Ντόβας στην κιθάρα. Εμφανίζεται ακόμη η Ορχήστρα Δωματίου «ΣΥΓΧΟΡΔΙΑ»: Θανάσης Σκαρλάτος-φλάουτο, Χρήστος Παππούς–κλαρινέτο, Νίκος Πέτσας-κόρνο, Λίνα Μεταξά–πιάνο, Βασίλης Μαστοράκης-κιθάρα, Κώστας Καριτζής και Πέτρος Τσέλας-βιολί, Καίτη Πάντζαρη-τσέλο. Συνοδεύει στο πιάνο και ο Μιχάλης Παπαγεωργίου. Συμμετέχουν τέλος και οι μικροί πιανίστες: Αθηνά Αλυγιζάκη, Δημήτρης Παπακυριαζής, Ναταλία Καρατζάνου, Ναταλία Μαυρίδη.


Διεύθυνση: Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Ημερομηνία: 8 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 20:30
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου