Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Επανεκδίδεται στη Γερμανία το βιβλίο του Χίτλερ «Ο Αγών μου»


Το βιβλίο «Mein Kampf» στο οποίο ο Αδόλφος Χίτλερ αναπτύσσει την αντισιμιτική και ρατσιστική ιδεολογία του Ναζιστικού καθεστώτος, πρόκειται να επανεκδοθεί τον επόμενο μήνα στη Γερμανία, για πρώτη φορά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναζωπυρώνοντας τη διαμάχη για ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα κείμενα που έχουν γραφτεί ποτέ.

Η έκδοση ακαδημαϊκής εκδοχής του βιβλίου, στο οποίο το αρχικό κείμενο συνοδεύεται από ογκώδεις ακαδημαϊκές σημειώσεις, έχει τύχει θετικής αποδοχής από τους ιστορικούς, όμως διχασμένη είναι η εβραϊκή κοινή γνώμη, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Γερμανοί υπουργοί δικαιοσύνης έχουν δεσμευτεί ότι θα διασφαλίσουν πως η πρόσβαση στο βιβλίο θα είναι περιορισμένη, υπό τον φόβο δημιουργίας νεοναζιστικού αισθήματος.

Αντιλαμβανόμενο τις ευαισθησίες, το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας του Μονάχου, το οποίο επανεκδίδει το βιβλίο, επιμένει πως αυτή η εκδοχή πρόκειται για μια ακαδημαϊκή δουλειά που απέχει πολύ από τις ανεύθυνες, άκριτες εκδόσεις που μπορεί εύκολα να βρει κανείς σε βιβλιοπωλεία που πωλούν μεταχειρισμένα βιβλία.

Θα τυπωθούν 4.000 αντίτυπα της νέας εκδοχής του βιβλίου των 2.000 σελίδων, που θα περιλαμβάνει πάνω από 3.500 ακαδημαϊκές σημειώσεις.


Πηγή: Financial Times
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου