Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Επιστολές και ντοκουμέντα του Νίκου Καζαντζάκη ζητάει το Μουσείο Καζαντζάκη


Στο πλαίσιο της αποστολής ανάδειξης και διάδοσης της ζωής και του έργου του οικουμενικού συγγραφέα και στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, οι Εκδόσεις Καζαντζάκη και η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη απευθύνει έκκληση σε όσους έχουν επιστολές ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία να επικοινωνήσουν με το Μουσείο.

Οι παραπάνω φορείς συνέστησαν μία διεθνή επιτροπή από εξειδικευμένους ερευνητές προκειμένου να προβεί με κάθε δυνατή ενέργεια στην ανεύρεση, συγκέντρωση, ταξινόμηση, τεκμηρίωση και έκδοση της ολότητας της ανευρεθείσας επιστολογραφίας του Νίκου Καζαντζάκη, αποσκοπώντας τελικά στη δημιουργία μιας πολυδιάστατης και ολοκληρωμένης βιογραφίας του μεγάλου Κρητικού.

Η Νίκη Σταύρου, Διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη, και η Βαρβάρα Τσάκα, Διευθύντρια του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη, ανέλαβαν τον συντονισμό της πρωτοβουλίας των τριών φορέων.

Η διεθνής επιτροπή των ειδικών αποτελείται από πέντε μέλη: τον Peter Bien (Ομότιμος Καθηγητής Αγγλικής και Συγκριτικής Φιλολογίας του Dartmouth College), την Yvette Renoux-Herbert (Συνεργάτιδα του Καζαντζάκη στην UNESCO), τον Θανάση Αγάθο (Λέκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών), την Αθηνά Βουγιούκα (Διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας) και τον Νίκο Μαθιουδάκη (Διδάκτορας Εφαρμ. Γλωσσολογίας & Λογ. Υφολογίας, Επιστημονικός Σύμβουλος των Εκδόσεων Καζαντζάκη).

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να υπάρχουν συγκεντρωμένα και διασφαλισμένα τα ιστορικά αυτά ντοκουμέντα που αφορούν τον μεγάλο συγγραφέα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη. (Ταχυδρομική διεύθυνση: Μυρτιά 70100 Ηράκλειο Κρήτης. Τηλέφωνο: (+30) 2810 741689. E-mail: info@kazantzaki.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου