Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Σε δημοπρασία σπάνια πορτραίτα των θυγατέρων του Lucian Freud


Οι υποψήφιοι αγοραστές στη δημοπρασία μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης που θα πραγματοποιήσει στις 11 Φεβρουαρίου ο οίκος Christie’s στο Λονδίνο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν δυο από τις κόρες του Lucian Freud σε μια σπάνια σύνθεση, που παρουσιάζεται μόνο στις μεγάλες αναδρομικές εκθέσεις του καλλιτέχνη.

«Ποτέ δεν έχουμε δει σε δημοπρασία δυο μικρά πορτραίτα τέτοιας ποιότητας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Christie’s, Francis Outred, όπως μεταδίδει το Artnet News. Οι πίνακες φιλοτεχνήθηκαν την περίοδο που ο καλλιτέχνης επανασυνδέονταν με τις δυο κόρες του.

Το “Head of Esther” (1983) δείχνει την Esther, κόρη της Bernardine Coverley, που γεννήθηκε το 1963, και το “Head of Ib” (1983-84) την κόρη της Suzy Boyt, Isobel, που γεννήθηκε το 1961.

Η εκτιμώμενη τιμή για τοςυ δυο πίνακες ανέρχεται στα 2,5-3,5 εκατ. στερλίνες.

Τα πορτραίτα χρονολογούνται στην περίοδο που το έργο του Freud ήταν πλέον αναγνωρίσιμο.

Ο Freud ήταν γνωστός… γυναικάς και είχε 14 παιδιά από έξι διαφορετικές γυναίκες. Παντρεμένος δυο φορές, ο Freud πυροδότησε μια «άγρια» μάχη για την κληρονομιά του, όταν αποφάσισε να μην συμπεριλάβει στη διαθήκη του τέσσερα από τα παιδιά του που γεννήθηκαν εκτός γάμου.


Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου