Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

A Jewel Made in Greece: 3η Ετήσια Συνάντηση Δημιουργών στην Τεχνόπολη


Το 2016 η παρουσίαση της πλατφόρμας A Jewel Made in Greece επιστρέφει, ακόμα πιο δημιουργική με μια πληθώρα δράσεων. Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα "Μηχανουργείο", οι δημιουργοί θα εκθέσουν τα κοσμήματά τους στο διάστημα 25 - 29 Φεβρουαρίου 2016, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με την Ιστορία του Ελληνικού Κοσμήματος και το πώς αυτή επηρεάζει το έργο τους.

Η τρίτη ετήσια συνάντηση δημιουργών εικαστικού κοσμήματος επιφυλάσσει, ωστόσο, μία ακόμα έκπληξη στους επισκέπτες, αφού θα φιλοξενήσει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με τίτλο “Ασκήσεις Ύλης” με σχεδιαστές καταξιωμένους ή νέους, που δημιουργούν κοσμήματα, χρησιμοποιώντας μέταλλο και εναλλακτικές πρώτες ύλες με εφήμερα υλικά όπως ξύλο, χαρτί, ύφασμα, γυαλί, βάζοντας έτσι την προσωπική τους σφραγίδα.

Συμμετέχοντες δημιουργοί

3η Ετήσια Συνάντηση Δημιουργών και μεγάλων οίκων:

Λιάνα Βουράκη, Λίνα Φανουράκη, Haniotis Jewellery, Μυρτώ Αναστασοπούλου, Μάριος Βουτσινάς, Μάγια Γεωργιάδου, Ελένη Δασκαλάκη, Μαριλίνα Δεληγιαννοπούλου, Μάγια Ζούλοβιτς, Ελένη Ζώλια, Alexandra Itouna, Κατερίνα Ιωαννίδη, Μαρία Καπρίλη, Μάρα Καρτάλη, Τίνα Καραγεώργη, Βούλα Καραμπατζάκη, Πάνος Καρδάσης, Joanna Cave, Απόστολος Κλειτσιώτης, Βάλλυ Κοντίδη, Μαρία Κοντογιωργάκη, Κατερίνα Κουλουμπούρου, Μπεδρός Κοσκαριάν, Τanja Ludyga, Ιλεάννα Μακρή, Τόνια Μακρή, Σαρίνα Μπέζα, Ντόλυ Μπουκογιάννη, Ελένη Ορφανού, Λάμπρος Παπαγεωργίου & Σεμέλη Ανδρουλιδάκη, Χρυσάνθη Παπαξένου, Δάφνη Παπαθανασοπούλου, Μichael Pelamidis, Αμαλία Πετσάλη, Μαριλού Προκοπίου, Μαίρη Σαμόλη, Πολίνα Σαπoυνά Έλλις, Χριστίνα Σούμπλη, Μαργαρίτα Χρυσάκη.

Ασκήσεις Ύλης: Κατερίνα Αργυρού, Ξένια Νεφέλη Βλάχου, Μαρία Γκαβαϊσέ, Τάσσα Θεοχάρις Γκανίδου, Ελπίδα Διακοπούλου, Σταυρούλα Καζιάλε, Έλενα Καπομπασoπούλου, Ιρίνα Καλιντζάκη, Bάσω Καλουδιώτη, Κάτια Κολοκυθά, Μίνα Κορδαλή, Φωτεινή Κωστούλη, Paula Lakah, Μάρα Μυλωνοπούλου, Μαρία Ξανθάκου, Σοφία Πάσχου, Αννέτα Προβοπούλου, Νία Σταθούλια, Ελευθερία Σταμάτη, Κωνσταντίνα Τζαβιδοπούλου, Λίνα Τουπεκτσή, Βασιλική Τσούτσουβα, Μιλτιάδης Τύμβιος & Βασιλική Γκαβά, Μαρία Χάνιου, Alexandra Herrmann, Τατιάνα Χωρέμη.

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας με μοναδικές δημιουργίες της σχεδιάστριας μόδας Άντριας Παπαδοπούλου σε μία παρουσίαση, όπου το κόσμημα γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι και φυσική συνέχεια του ρούχου. Θα ακολουθήσει cocktail, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τις ανάγκες του Πανελληνίου Σωματείου Γυναικών “ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”.

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου θα γίνει ομιλία με τίτλο "Πολύτιμα: Εκτίμηση - Προστασία - Ασφάλιση" με ομιλητές εκπροσώπους από την Ασφαλιστική Εταιρεία DAÈS-LONDON INSURANSE BROKERS, από την Εταιρεία ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ, και την κυρία Έλια Πορταλάκη εκπρόσωπο στην Ελλάδα των SHOTHEBYS.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν ταυτόχρονα την δυνατότητα να επιλέξουν το αγαπημένο τους κόσμημα μέσω ειδικής ψηφοφορίας που διεξάγεται ηλεκτρονικά στο αεροδρόμιο και την Τεχνόπολη από μία οθόνη αφής, και μέσω κάλπης, ή ψηφίζοντας στο www.ajewelmadeingreece.gr αλλά και στην επίσημη σελίδα της πλατφόρμας στο Facebook.

Στο κόσμημα που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους θα απονεμηθεί ο τίτλος “The Jewel Made In Greece” σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

Την επιτροπή που θα διαχειριστεί, διαφυλάξει τα αποτελέσματα και θα απονείμει ταυτόχρονα και ένα βραβείο συμμετέχουν Η Ιωάννα Λαλαούνη, Λίνα Φανουράκη, Αφροδίτη Λήτη και Ίρις Κρητικού.


Ιδέα - Σχεδιασμός - Διοργάνωση: Μαίρη Σαμόλη.
Σύμβουλος : Ιστορικός Τέχνης, Ίρις Κρητικού.
Σύμβουλος Σχεδιασμού: Βερίνα Σαμόλη


The Sheltering Sky

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην αίθουσα Τέχνη & Πολιτσμός (πεδίο αφίξεων εκτός Σένγκεν) η έκθεση με τίτλο “The Sheltering Sky” – «Στο Καταφύγιο του ουρανού». Από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2016, οι επιβάτες και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό ελληνικού πολιτισμού και σύγχρονης τέχνης, μέσα από τις δημιουργίες 33 Ελλήνων σχεδιαστών κοσμημάτων. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία μικρή ταινία με θέμα την Ιστορία του Ελληνικού Κοσμήματος μέσα από τα μάτια του επισκέπτη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Τιμώντας τη συμπλήρωση των 150 χρόνων από τη θεμελίωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, η πλατφόρμα Α Jewel Made In Greece στην τρίτη της διοργάνωση, συναντάται με την ιστορία και τη δυναμική των ανεκτίμητων κοσμημάτων που περιέχονται στις Συλλογές του και τα οποία αποτελούν ασταμάτητη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τα μέλη της. Η παραγωγή μιας μικρής ταινίας που θα προβάλλεται ταυτόχρονα στο αεροδρόμιο στο Μουσείο και στην Τεχνόπολη με πρωταγωνίστρια την εξαίρετη ηθοποιό και πρωθιέρεια στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, Κατερίνα Διδασκάλου, θα οδηγήσει τους θεατές στις λαμπρές Αίθουσες του ιστορικού, μνημειακού Αθηναϊκού κτιρίου και θα μας αποκαλύψει το απαστράπτον πανόραμα της αρχαίας ελληνικής Κοσμηματικής και τους θησαυρούς του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Τον Φεβρουάριο 2016 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι ο επίσημος προσκεκλημένος της διοργάνωσης.

Τρία χρόνια πριν, η ιδέα της εικαστικής σχεδιάστριας Μαίρης Σαμόλη, για τη δημιουργία μιας ευέλικτης και ξεχωριστής πλατφόρμας, στην οποία θα συμμετείχαν Έλληνες σχεδιαστές - δημιουργοί κοσμημάτων, πήρε σάρκα και οστά και η πρώτη έκθεση σύγχρονου, ελληνικού κοσμήματος ήταν γεγονός. Μια πλειάδα Ελλήνων σχεδιαστών κοσμημάτων, παρουσίασε όλες τις εκφάνσεις του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος σε ένα κοινό που, σε διάρκεια μίας εβδομάδας ξεπέρασε τους 7.000 επισκέπτες,. Η παρουσίαση της πλατφόρμας επανήλθε το 2015, στην Τεχνόπολη, στο World Trade Center στο Dubai, στο Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες και ολοκλήρωσε τον κύκλο των ταξιδιών, για το 2015, στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποδεικνύοντας πως το ελληνικό κόσμημα έχει δυναμική, ιστορία και ισχυρή ταυτότητα και γι αυτό έχει την δυνατότητα να κατακτήσει μιαν εξέχουσα θέση στον παγκόσμιο χάρτη της τέχνης της κοσμηματοποιίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου