Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Η Adele η καλλιτέχνις με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων το 2015


Η Βρετανίδα καλλιτέχνις Adele, που έχει σπάσει ρεκόρ με το τελευταίο της άλμπουμ "25" και το τραγούδι της "Hello", είναι η καλλιτέχνης που πούλησε τους περισσότερους δίσκους στον κόσμο το 2015, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία της Φωνογραφικής Βιομηχανίας (Ifpi).

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Adele παίρνει τον συμβολικό αυτόν τίτλο παρότι το άλμπουμ της κυκλοφόρησε στις 20 Νοεμβρίου του 2015. Επίσης δεν διατέθηκε σε μουσικές υπηρεσίες streaming, σε μια απόφαση που σπάνια λαμβάνεται πλέον την εποχή αυτή που μεσουρανούν οι υπηρεσίες αυτές στο Διαδίκτυο.

Το τελευταίο άλμπουμ της Adele, το τρίτο της και το πρώτο που βγάζει εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια, έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων ήδη από την πρώτη εβδομάδα που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ όπως και στη Βρετανία.

Το πρώτο κομμάτι του "25", η μπαλάντα "Hello", ήταν το πρώτο τραγούδι που "κατεβάστηκε" ένα εκατομμύριο φορές μέσα σε μια εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Το "25" είναι "η αίσθηση του 2015", σύμφωνα με την Φράνσις Μουρ,  διευθύνουσα σύμβουλο του Ifpi. Αυτό που πέτυχε η Adele είναι "απλά θαυμάσιο", σημειώνει.

Η Ifpi ανακηρύσσει ετησίως τον καλλιτέχνη με τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων, τις πωλήσεις στο Διαδίκτυο και τα κατεβάσματα (downloadings) από το Διαδίκτυο σε ένα έτος. Ωστόσο δεν δίνει στη δημοσιότητα συγκεκριμένους αριθμούς.

Ο δεύτερος στην κατάταξη με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2015 είναι και πάλι ένας Βρετανός, ο Εντ Σίραν, η σταδιοδρομία του οποίου απογειώθηκε τα τελευταία χρόνια μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού του "Thinking Out Loud".

Η Αμερικανίδα Τέιλορ Σουίφτ, που είχε κερδίσει τον τίτλο το 2014, έπεσε στην τρίτη θέση της  για το 2015.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Καναδός Τζάστιν Μπίμπερ, μετά την κυκλοφορία της συλλογής του "Purpose" τον Νοέμβριο, και στην πέμπτη το βρετανικό συγκρότημα "One Direction".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου