Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Η Audrey Azoulay νέα υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας


Η σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού του Γάλλου προέδρου Francois Hollande αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου Πολιτισμού της χώρας, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η Audrey Azoulay θα αντικαταστήσει την Fleur Pellerin στο υπουργείο, σε μια περίοδο που η γαλλική γερουσία συζητά την πρόταση νόμου της Pellerin για τη «δημιουργία, αρχιτεκτονική και κληρονομιά», όπως μεταδίδει το The Art Newspaper.

Σε αντίθεση με την Pellerin, το "υπόβαθρο" της οποίας ήταν στα οικονομικά, η επαγγελματική σταδιοδρομία της Azoulay ήταν αποκλειστικά στον πολιτιστικό τομέα, και κυρίως στον κινηματογράφο.

Η 43χρονη Azoulay, η οποία εντάχθηκε στο συμβούλιο του Hollande το 2014. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του παρισιού και στην Εθνική Σχολή Διοίκησης, ενώ το 2000 εντάχθηκε στην ομάδα διαχείρισης media του υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας, όπου ήταν υπεύθυνη για τον οπτικοακουστικό τομέα. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στο δυναμικό του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας (CNC), όπου αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση της ιεραρχίας του Κέντρου.


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου