Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΗΠΑ: Στοπ στη χρηματοδότηση πορτραίτων πολιτικών με χρήματα των φορολογουμένων


Υπάρχει μια παλιά παράδοση στις ΗΠΑ, τα πορτραίτα μελών του Κογκρέσου να κρέμονται στους τοίχους του Καπιτολίου. Τώρα όμως, με την τροποποίηση του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, οι μελλοντικοί πολιτικοί θα αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τη δημιουργία αυτών των πορτραίτων, αντί να χρησιμοποιούν χρήματα των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με τους New York Times, η πράξη κατάργησης της χρηματοδοτούμενης από το κράτος ζωγραφικής, επωνομαζόμενη “Ego Act”, είναι το «πνευματικό παιδί» του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Bill Cassidy της Λουιζιάνα, ο οποίος «τα έβαλε» με την «παράδοση» αυτή, παρά το αμελητέο κόστος της – χοντρικά 25.000 δολάρια για κάθε πίνακα, κατά την έκθεση της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Κρατικών Υποθέσεων. Συνολικά, η απαγόρευση εξοικονομεί στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση λιγότερα από 500.000 δολάρια ετησίως.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Taxpayers for Common Sense, Steve Ellis, «η ακριβή, απαρχαιωμένη άποψη ότι όλοι αυτοί οι αξιωματούχοι θα πρέπει να έχουν και από ένα πορτραίτο είναι ανοησία. Μια απλή φωτογραφία αρκεί. Έχει περισσότερο να κάνει με τον εγωισμό τους παρά με τη διατήρηση της ιστορίας».


Πηγή: New York Times
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου