Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

«Τρεις γυναίκες, τρεις γενιές, ένα ταξίδι» στην Αυστραλία


Στο fortyfivedownstairs της Μελβούρνης θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα της παράστασης Taxithi - An Australian Odyssey που έγραψε η ομογενής Ελένη Γιώτη-Πάτερσον.

Όπως μεταδίδει η ομογενειακή εφημερίδα "Νέος Κόσμος", το έργο θα παίζεται από τις 2 έως τις 20 Μαρτίου και θα το σκηνοθετήσει η Petra Kalive, ενώ η μουσική επιμέλεια είναι του Andrew Patterson.

Με κεντρικό θέμα «Τρεις γυναίκες, τρεις γενιές, ένα ταξίδι», η πολυτάλαντη ομογενής συγγραφέας και ηθοποιός, Ελένη Γιώτη-Πάτερσον, ερμηνεύει έναν από τους ρόλους.

Τους άλλους δυο θα ερμηνεύσουν η Μαρία Μερσέντες και η Άρτεμις Ιωαννίδη.

Το «Ταξίδι» της ομογενούς καλλιτέχνη είναι μία συλλογή ιστοριών 20 Eλληνίδων μεταναστριών που ήρθαν στην Αυστραλία κατά τις δεκαετίες του 1950 και 1960. Η Γιώτη Πάτερσον μίλησε με αυτές τις γυναίκες υποβάλλοντας στην κάθε μία τρεις καίριες ερωτήσεις: «Γιατί έφυγες από την Ελλάδα», «Πώς ήταν το ταξίδι σου στην Αυστραλία» και Τι συνέβη όταν έφτασες εδώ;». Οι απαντήσεις τους αποτέλεσαν τη βάση του θεατρικού της έργου το οποίο πλαισιώνεται από ελληνική μουσική και τραγούδια.

Το θεατρικό έργο συνολικής διάρκειας 80 περίπου λεπτών, αποτελείται από μία σειρά μονολόγων που «δένονται» μεταξύ τους από τις εμπειρίες που αυτές οι γυναίκες μοιράζονται.

Η ομογενής καλλιτέχνης άρχισε την πορεία της στο χώρο της τέχνης από τα εφηβικά της χρόνια ως ερμηνεύτρια τραγουδιών κυρίως από το χώρο της τζαζ.

Επίσης, ως συγγραφέας έχει στο ιστορικό της πολλά σενάρια για παραστάσεις καμπαρέ.

Το θεατρικό έργο «Μία Αυστραλιανή Οδύσσεια - Το Ταξίδι» είναι το πρώτο καλλιτεχνικό της εγχείρημα που έχει άμεση σχέση με την καταγωγή της.


Πηγή: Νέος Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου