Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Forbes: H Ύδρα στους «καυτούς» προορισμούς για τους κροίσους των τεχνών

(Photo credit: Shane Gorski)

H Ύδρα περιλαμβάνεται στις μυστικές αποδράσεις των κροίσων του καλλιτεχνικού κόσμου, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Forbes.

Στα ταξίδια από τη Βασιλεία μέχρι Βηρυττό για λαμπερά πάρτι, δείπνα αποκλειστικά για κατόχους πρόσκλησης και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με πλούσια σαμπάνια, η αφρόκρεμα του καλλιτεχνικού κόσμου κάνει αποδράσεις σε επιλεγμένους προορισμούς. Μεταξύ αυτών και η Ύδρα.

«Αυτό το εντυπωσιακό ελληνικό νησί έχει τη φήμη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για διασημότητες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συλλέκτες και έμποροι πλημμυρίζουν την ήρεμη παραθαλάσσια πόλη», αναφέρει το περιοδικό.

Όσον αφορά το γιατί οι άνθρωποι προσελκύονται από περιοχές σαν αυτή, ο λόγος συνοψίζεται στα εξής: «ομορφιά, ντιζάιν, λαμπεροί άνθρωποι, αλλά και δικτύωση κατά τη διάρκεια των διακοπών».

Όπως σημειώνει το Forbes, ο ελληνοκύπριος δισεκατομμυριούχος και συλλέκτης Δάκης Ιωάννου οργανώνει ετήσια πάρτι και προσκαλεί άτομα στο πολυτελές γιωτ του, Guilty. Ανάμεσα στα πιο πολυσυζητημένα του πάρτι ήταν ένα πολύ λαμπερό με 400 καλεσμένους συγκεντρωμένους γύρω από ένα τραπέζι μήκους περισσότερων από 300 ποδιών, κατά μήκος ενός πέτρινου μονοπατιού στον Αργοσαρωνικό Κόλπο.

Ο καλλιτεχνικός του χώρος DESTE Foundation Projectspace Slaughterhouse έχει εκθέσει έργα καλλιτεχνών όπως οι Urs Fischer και Maurizio Cattelan.

Οι υπόλοιποι προτεινόμενοι προορισμοί του καλλιτεχνικού κόσμου είναι οι εξής:

-Centro de Arte Contemporânea Inhotim, Brumadinho, Βραζιλία
-Benesse Art Site Naoshima, Ιαπωνία
-Marfa, Texas, ΗΠΑ


Πηγή: Forbes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου