Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ακυρώθηκε η Melbourne Art Fair του 2016


Την ακύρωση της Melbourne Art Fair για φέτος ανακοίνωσε η πρόεδρος του Melbourne Art Foundation, Anna Pappas, θέτοντας εν αμφιβόλω το μέλλον του 28χρονου διετούς καλλιτεχνικού event.

Όπως μεταδίδει η ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος, σύμφωνα με το art.guide Australia, στην ανακοίνωσή της η Pappas ανέφερε πως η ακύρωση της φετινής φουάρ, που θα πραγματοποιούνταν τον Αύγουστο, οφείλεται στην απόσυρση ενός αριθμού γκαλερί υψηλού προφίλ αυτήν την εβδομάδα.

«Ο στόχος του Ιδρύματος είναι πάντα να παρουσιάζει την καλύτερη σύγχρονη τέχνη της Αυστραλίας και να στηρίζει τους ζώντες καλλιτέχνες και τις γκαλερί τους», εξηγεί στην ανακοίνωσή της η Pappas. «Με ένα νέο και διευρυμένο όραμα να έχει σχεδιαστεί για τη φουάρ του 2016, χρειαζόμαστε την πλήρη στήριξη των συμμετεχόντων προκειμένου να δημιουργήσουμε εθνικό ενδιαφέρον, να στηρίξουμε events-δορυφόρους και να προσελκύσουμε διεθνείς συλλέκτες.

Αν και αυτή η κατάσταση είναι βαθύτατα απογοητευτική, το Διοικητικό Συμβούλιο αντιλαμβάνεται τις οικονομικές ανάγκες των εμπορικών γκαλερί, τις πολλές αλλαγές στην παγκόσμια αγορά σύγχρονης τέχνης. Εν ευθέτω χρόνω θα υπάρξει απόφαση για το μέλλον της φουάρ πέραν του 2016, μετά από προσεκτική αξιολόγηση από το ΔΣ».


Πηγή: Νέος Κόσμος
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου