Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Αλλαγές στο ΔΣ της Ακαδημίας Κινηματογράφου και μια «συγνώμη»


Η Aμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών προσέθεσε τρία νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο των 51 μελών και διόρισε έξι μέλη από μειονότητες σε ηγετικές θέσεις, ενώ ζήτησε συγνώμη για ρατσιστικά σκετς που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Όσκαρ τον περασμένο μήνα.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, η πρόεδρος της Ακαδημίας, Cheryl Boone Isaacs ανακοίνωσε τους νέους διορισμούς κατόπιν συνεδρίασης του Συμβουλίου των Διοικητών του οργανισμού. Το ΔΣ επικύρωσε επίσης και άλλες αλλαγές που προτάθηκαν τον Ιανουάριο, ως απάντηση στην κρίση που δημιουργήθηκε από τις διαμαρτυρίες για την απουσία αφροαμερικανών από τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ (που πέρασε ως «OscarsSoWhite»), μεταξύ των οποίων ο περιορισμός των δικαιωμάτων ψήφου για τα Όσκαρ σε όσους δραστηριοποιούνται στον κινηματογραφικό κλάδο.

Η «συγνώμη» αυτή της Ακαδημίας ήρθε μετά από επικρίσεις που δέχθηκε από ορισμένους Ασιάτες, μέλη της Ακαδημίας, που προσβλήθηκαν από το σκετς που παρουσιάστηκε στα Όσκαρ.

Πηγή: AP
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου