Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ντάστιν Χόφμαν: "Πάντα έτσι ήταν τα Όσκαρ, ρατσιστικά"


Ο Ντάστιν Χόφμαν πιστεύει ότι υπάρχει κοινωνικό ρατσιστικό πρόβλημα στην Αμερική που έχει τις ρίζες του πιο βαθιά από τα Όσκαρ. Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός δεν παραβρέθηκε στην απονομή των 88ων Όσκαρ και όπως δήλωσε δεν τα παρακολούθησε ούτε από την τηλεόραση.

«Πήγα και είδα το παιχνίδι των Νικς και είδα και τον φίλο μου Σπάικ Λι κι ήταν όλοι ντυμένοι σαν να πήγαιναν στα Όσκαρ, αλλά ήταν στο παιχνίδι των Νικς», δήλωσε ο Χόφμαν στο AP.

Ο σκηνοθέτης Λι παρακολούθησε το παιχνίδι στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης φορώντας ένα μαύρο σμόκιν, αλλά και κωμικός Τρέισι Μόργκαν, που ήταν μέρος ενός σκετς των Όσκαρ ήταν επίσης στον αγώνα μπάσκετ των Νικς.

«Πάντα έτσι ήταν. Δεν είναι κάτι καινούργιο, όπως άκουσα να λέει ο Κρις Ροκ, γιατί φέτος;. Τα Όσκαρ είναι πάντα ρατσιστικά. Είναι μία αντανάκλαση για το είδος της χώρας», δήλωσε ο Χόφμαν.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τα εγκαίνια της Metrograph, της πρώτης ανεξάρτητης κινηματογραφικής αίθουσας που ανοίγει ύστερα από δεκαετίες στο Μανχάταν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου