Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

«Δώρα από την Πανδώρα»: Ομαδική εικαστική έκθεση του «Κέντρου Τέχνης»


Ο Ιάννης Πανταζίδης και οι συνεργάτες καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Ομίλου «Κέντρο Τέχνης» με την ευκαιρία της τελευταίας Εαρινής Ισημερίας και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, διοργανώνουν για 11η χρονιά, την θεσμοθετημένη πλέον Εαρινή Ομαδική Εικαστική Έκθεση με τίτλο: «11ο Εαρινό Bazaaart 2016 – Δώρα από την Πανδώρα».

Η έκθεση θα εγκαινιασθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 και ώρα 8 το βράδυ στο Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης και η διάρκεια της θα είναι μέχρι 26 Απριλίου 2015.

Στην 11η εικαστική αυτή εκδήλωση, που αποτελεί μια γιορτή τέχνης για τον ερχομό της άνοιξης, συμμετέχουν με τις ευρηματικές εικαστικές δημιουργίες τους, που με πολύ κέφι και μεράκι κατασκεύασαν με διάφορα υλικά οι παρακάτω καλλιτέχνες:

Δημήτρης Αβτζής, Αλέκος Αμφιλόχιος, Κίμων Αξαόπουλος, Χρύσα Δαπόντε, Σταυριέλενα Δημητρακοπούλου, Μανόν Πανα Καΐρη, Σάββας Κακκαλής, Σταύρος Καρνάκης, Δανάη Καυχίτσα, Γεωργία Κορδατζάκη, Μπέτυ Λυρίτη, Όλγα Μαντζουράνη, Μαριλένα Μέλη, Ελένη Ντίνια Μπούνταλη, Νίκος Μπράτος, Ουρανία Μύτικα, Αστέρη Θεοχάρη, Νίκος Παλαιοθόδωρος, Άρης Παπαΐωάννου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Άρης Πορτούλας, Γαρυφαλιά Σιωρά, Άρτεμης Σταματίου, Κατερίνα Σταμπολίτη, Κατερίνα Τριανταφύλλου, Στέφανος Τσίγκος, Γεωργία Φιλαδιτάκη, Πάρης Φιλιπάκης, Δημήτρης Ψωμοδότης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα έργα που θα παρουσιασθούν έχουν για θέμα: τον Μύθο της Πανδώρας, δηλαδή: "Τα Δώρα από το ανοιγμένο κουτί της Πανδώρας". Πρόκειται για πρωτότυπα εικαστικά έργα και αντικείμενα τέχνης όπως: μικρογλυπτά από πέτρα ή μέταλλο, εναλλακτικά κοσμήματα, κατασκευές μικτής τεχνικής, φωτογραφίες και ζωγραφικούς πίνακες. Σημειώνουμε πως οι καλλιτέχνες δημιούργησαν τα έργα αυτά, εμπνεόμενοι από την εαρινή ισημερία και την ποικίλη θεματολογία της ποίησης. Έχουν αποδώσει δηλαδή, το σφρίγος της ζωής που επιφέρει η άνοιξη, χαρίζοντας σε όλους τους φιλότεχνους την χαρά της αισθητικής απόλαυσης και της δημιουργικής διεργασίας.

Η φιλοσοφία του θεσμού είναι, να εκτεθούν έργα από όλες τις τάσεις της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, με μοναδικό κριτήριο να αποτελούν αυτά πηγή ζωής και για τον καλλιτέχνη που τα δημιουργεί αλλά και για τον φιλότεχνο που τα θεάται. Μια εν δυνάμει τέχνη που να εκπορεύεται από όλους και να απευθύνεται σε όλους. Μια τέχνη που να καλύπτει την βασική ανάγκη του ανθρώπου για ποιότητα ζωής στην πεζή καθημερινότητά του. Ουσιαστικά πρόκειται για την "Τέχνη του Ευ Ζην, μέσα από την εικαστική δημιουργική εμπειρία και έκφραση".


Διεύθυνση: Στασινού 8Α, Πλ. Προσκόπων, έναντι αγάλματος Τρούμαν, μετρό Ευαγγελισμός, Αθήνα
Εγκαίνια: Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα: 8.00 το βράδυ,
Διάρκεια: 15-26 Απριλίου 2016
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 7.00 – 10.00 μ.μ, .Σαββάτο 11 π.μ. – 2μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου