Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Η προσφυγική κρίση στο επίκεντρο της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας


Τον Μάιο ανοίγει τις πύλες της η 15η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας και ήδη Αυστρία και Γερμανία αποκάλυψαν πως οι εκθέσεις τους θα παρουσιάσουν αρχιτεκτονικές λύσεις για την Ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση.

Όπως μεταδίδει το Artnet News, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου, το κόνσεπτ του σχεδιασμού του γερμανικού περιπτέρου «έχει στόχο να τονίσει την τρέχουσα πολιτική κατάσταση». Με τίτλο «Making Heimat, Germany, Arrival Country» το γερμανικό περίπτερο θα επικεντρώνεται σε δημιουργικά οικιστικά format για την εξυπηρέτηση της εισροής αιτούντων άσυλο.

Μάλιστα, μια βάση δεδομένων για την στέγαση των προσφύγων, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το περιοδικό αρχιτεκτονικής Bauwelt και η οποία συγκεντρώνει προτάσεις για κτήρια για τους πρόσφυγες που έχουν σχεδιαστεί και κτιστεί στη Γερμανία, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα, στην ιστοσελίδα www.makingheimat.de .

Το πρότζεκτ της Αυστρίας επικεντρώνεται στην μετατροπή κτιρίων γραφείων στην Βιέννη που δεν χρησιμοποιούνται, προκειμένου να στεγάσουν τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες. Με τίτλο «Orte Für Menschen», το αυστριακό περίπτερο δίνει έμφαση στη δημιουργία χώρων διαμονής και υπνοδωματίων για τους πρόσφυγες της πόλης.

Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου