Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Στον Αργύρη Πανταζάρα το βραβείο «Δημήτρης Χορν»


Στον Αργύρη Πανταζάρα, απονεμήθηκε το φετινό θεατρικό βραβείο "Δημήτρης Χορν", στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στης Δευτέρας στο θέατρο Χορν στην οδό Αμερικής. Πρόκειται για τον δέκατο έκτο στην σειρά ηθοποιό, στον οποίο απονέμεται η διάκριση, ως αναγνώριση της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου.
Ο ηθοποιός ανέφερε ότι το χρηματικό έπαθλο αξίας 3.000 ευρώ του βραβείου «Δημήτρης Χορν» θα διατεθεί για την σίτιση και περίθαλψη των προσφύγων και για την κάλυψη αναγκών στα σχολεία.

Ο Αργύρης Πανταζάρας βραβεύθηκε για την ερμηνεία του στον μονόλογο «ΑΩ» σε διασκευή και σκηνοθεσία δική του (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής) για το ρόλο του Τρελού στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ», σε σκηνοθεσία Τομάζ Παντούρ (Πειραιώς 260), καθώς και για τη συμμετοχή του στην παράσταση "Ρήσος" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου (Φεστιβάλ Αθηνών). Συνυποψήφιοί του για το βραβείο, ήταν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κωνσταντίνος Γώγουλος και Γιώργος Παπαγεωργίου.

«Επιτρέψτε μου να λάβω το βραβείο, όχι ως μία "τιμή" για κάποιο αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου ρόλου, αλλά ως μία ενθάρρυνση για την πορεία μου και γι' αυτά που με περιμένουν», ανέφερε κατά τη βράβευση του ο Αργύρης Πανταζάρας σημειώνοντας πως "ούτως η άλλως αυτό το βραβείο δεν είναι κτήμα κανενός, είναι μία σκυτάλη. Από τη στιγμή που δίνεται ανήκει στον επόμενο... Στους νέους, σε αυτούς δηλαδή που περιμένουμε να ενισχύσουν την τέχνη του θεάτρου με σθένος, αφοσίωση και απόλυτη ευθύνη".

Να σημειωθεί ότι η απονομή του ετήσιου επαμειβόμενου «Βραβείου Δημήτρης Χορν», ξεκίνησε το 2001 με πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή και χρηματοδότηση του Γιάννη Χορν. Πρόκειται για τον σταυρό που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου