Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Χιλιάδες αντικείμενα του Μπομπ Ντίλαν σε έκθεση για πρώτη φορά


Περισσότερα από 6.000 αντικείμενα περιέχει μία συλλογή του Μπομπ Ντίλαν που έως τώρα την κρατούσε μακριά από τη δημοσιότητα και η οποία θα εκτεθεί πλέον στην πόλη Τάλσα της Οκλαχόμα.

Η συλλογή περιλαμβάνει αντικείμενα από την πρώτη εμφάνιση του Ντίλαν στην μουσική σκηνή και εκτίνεται σε πολλές δεκαετίας της μακρόχρονης καριέρας του, με ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις, βίντεο από συναυλίες, χειρόγραφους στίχους και επιστολές, ταινίες, φωτογραφίες, μουσικά όργανα και πολλά άλλα κειμήλια.

Ο Τζορτζ Κάιζερ, από το Ίδρυμα για την Οικογένεια και το Πανεπιστήμιο της Τάλσα αγόρασε την συλλογή, η οποία εκτιμάται στα 15 με 20 εκατ. δολάρια. Η συλλογή βρίσκεται, όπως αναφέρουν οι Νιου Γιορκ Τάιμς, καθοδόν προς την Οκλαχόμα και θα αποκτήσει μόνιμη στέγη στο Brady Arts District, της Τάλσα, ύστερα από δύο χρόνια, αφού πρώτα καταγραφεί και ψηφιοποιηθεί.

Σύμφωνα με τους Τάιμς το υλικό της συλλογής είναι περισσότερο από ό,τι μπορούσαν να φανταστούν οι ειδικοί που μελετούν τη ζωή του Ντίλαν, που πλέον είναι 74 χρόνων, και προσφέρει μία συνολική εικόνα της ζωής ενός φανερά μυστικοπαθούς μουσικού.

Πηγή: NewYorkTimes, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου