Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Κάλεσμα αλληλεγγύης προς καλλιτέχνες και διανοούμενους για τους πρόσφυγες


Ανοικτή επιστολή προς τους καλλιτέχνες και τους διανοούμενους του κόσμου απευθύνει ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και συμμετοχή στην καμπάνια ευαισθητοποίησης για το προσφυγικό ζήτημα, «Καλώς τους».

Στην επιστολή που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα «Η Αυγή» ο κ. Μπαλτάς αναφέρει ότι «ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών εδώ, υποχρεώνει την Ελλάδα να σηκώνει τούτο τον καιρό το βάρος του κόσμου» και προτρέπει τους καλλιτέχνες και διανοούμενους να μη μείνουν αμέτοχοι και να βοηθήσουν, καθώς, όπως αναφέρει, «η Ελλάδα είναι χώρα μικρή. Και τούτο το βάρος έχει πολύ σκληρά υλικά συμφραζόμενα. Τα οποία η ίδια -λαός και κράτος- δε μπορεί να σηκώσει μόνη».

«Απευθύνομαι σε σας, τους καλλιτέχνες και διανοούμενους του κόσμου, που μπορείτε να μεταδώσετε παντού τούτη τη γνώση. Για να συνεγείρετε παντού τις συνειδήσεις. Με τους μύριους τρόπους που η δημιουργική σας δύναμη θα εφεύρει. Δείχνοντας έτσι ότι το βάρος του κόσμου ανήκει σε όλο τον κόσμο. Όπως και η τιμή του», καταλήγει ο υπουργός Πολιτισμού.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου