Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ο Δήμος Μαραθώνα αναβιώνει τον θεσμό της Αμφικτυονίας


Την ίδρυση Αμφικτυονίας των Αρχαίων ελληνικών πόλεων της χώρας με έδρα τον Μαραθώνα συζήτησαν την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος του Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η συνεργασία των Δήμων για την υποβολή κοινών προτάσεων προς την πολιτική ηγεσία της χώρας και προς την Ευρώπη με επίκεντρο την πολιτιστική διπλωματία, για την ανάδειξη των αξιών του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο και την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στη χώρα μας.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο την προσπάθειά τους αυτή, η οποία θα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αποδέχθηκε δε, την πρόσκληση να είναι ομιλητής σε δύο εκδηλώσεις, στα τέλη Μαρτίου στον Μαραθώνα και στα τέλη Μαΐου στην Θεσσαλονίκη.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών, στις οποίες θα συμμετάσχουν συνολικά 200 δήμοι από όλη τη χώρα που έχουν επισκέψιμους μουσειακούς/αρχαιολογικούς χώρους, θα υπογραφούν Πρωτόκολλα Συνεργασίας για την ίδρυση της Αμφικτυονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου