Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Tο βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Φωτιά στη θάλασσα» δώρισε ο Ματέο Ρέντσι στους ηγέτες της Ε.Ε.


Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δώρισε σε όλους τους συμμετέχοντες στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ένα dvd με το φιλμ - ντοκιμαντέρ Fuocοammare (Φωτιά στην θάλασσα) το οποίο κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Η ταινία-ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στην Λαμπεντούζα, παρουσιάζει την τραγωδία των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά και την εντυπωσιακή αλληλεγγύη και ανθρωπιά των κατοίκων του νησιού. Ο σκηνοθέτης του «Φωτιά στην Θάλασσα», Τζανφράνκο Ρόζι έχει δηλώσει πως θα επιθυμούσε να απονεμηθεί, το βραβείο Νόμπελ ειρήνης στους κατοίκους της Λέσβου και της Λαμπεντούζα, ως αναγνώριση για την τεράστια προσφορά τους.

Με την κίνησή του στη σύνοδο κορυφής, σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι το προσφυγικό είναι μια απόλυτη προτεραιότητα η οποία αφορά όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και, κατά συνέπεια, καμία δεν μπορεί να επιλέξει την γραμμή της αδιαφορίας και των μονομερών αποφάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου