Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών: Ν. Ξυδάκης, Δ. Παπαδημητρίου,Τ. Ρωσόπουλος σε νέες συνθέσεις πάνω στην ποίηση του Wilhelm MüllerΣτην τρίτη συναυλία του κύκλου Μετασχηματισμοί και σε συνέχεια της παρουσίασης του Χειμωνιάτικου ταξιδιού του Σούμπερτ με τους στίχους στα ελληνικά, οι Νίκος Ξυδάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και Τάσος Ρωσόπουλος θα παρουσιάσουν νέα τραγούδια, μελοποιώντας ποιήματα του Wilhelm Müller, από τον κύκλο Winterreise, σε μετάφραση του Διονύση Καψάλη.


Οι τρεις συνθέτες θα παρουσιάσουν ισάριθμους κύκλους από 8 τραγούδια, που στο σύνολό τους θα συναποτελέσουν το Χειμωνιάτικο ταξίδι, αντλώντας από τα 24 ποιήματα του Müller που είχαν μελοποιηθεί από τον Σούμπερτ, στο ομότιτλο έργο του. Τα τραγούδια του Νίκου Ξυδάκη θα ερμηνεύσει ο Ηλίας Βαμβουκάκης, του Δημήτρη Παπαδημητρίου ο Γιώργος Φλωράκης και του Τάσου Ρωσόπουλου η Θεοδώρα Μπάκα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Κύκλου: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή

Χειμωνιάτικο Ταξίδι – κύκλος τραγουδιών για φωνή και μικρό σύνολο
Μουσική - Δραματουργική επεξεργασία: Νίκος Ξυδάκης
Με την ενορχηστρωτική συμβολή του Δημήτρη Μπουζάνη.
Ερμηνεία: Ηλίας Βαμβακούσης- Νίκος Ξυδάκης

Χειμωνιάτικο Ταξίδι – κύκλος τραγουδιών για φωνή και μικρό σύνολο
Σύνθεση: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Ερμηνεία: Γιώργος Φλωράκης

Ψεύτες Ήλιοι – κύκλος τραγουδιών για φωνή, κιθάρα και πιάνο
Σύνθεση: Τάσος Ρωσόπουλος
Ερμηνεία: Θεοδώρα Μπάκα

Στον Κύκλο Μετασχηματισμοί πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη συναυλίες:
27 Ιανουαρίου: Στην πρώτη συναυλία του κύκλου, παρουσιάζονται δύο έργα Ελλήνων συνθετών, που αναδεικνύουν μια αρχική μορφή/επεξεργασία «μετασχηματισμού» στη μουσική, την παραλλαγή.

17 Φεβρουαρίου: Στη δεύτερη συναυλία του Κύκλου, με τίτλο Χειμωνιάτικο ταξίδι, παρουσιάστηκε ο κύκλος τραγουδιών Winterreise του Franz Schubert (D 911, opus 89, 1828) για φωνή και πιάνο, σε στίχους του Γερμανού ρομαντικού ποιητή Wilhelm Müller.


17 ΜΑΡ 2016
21:00 Μικρή Σκηνή
Κανονικό: 12 €
Μειωμένο ή Μικρή Παρέα
(5-9 άτομα): 9 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €
Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου