Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΗΠΑ: Ακύρωσε συναυλία ο Μπράιαν Άνταμς αντιδρώντας στον νόμο της τουαλέτας


Το δρόμο που χάραξε ο Μπρους Σπρίνγκστιν ακολούθησε και ο διάσημος Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Μπράιαν Άνταμς, ο οποίος ακύρωσε τη συναυλία του στο Μπιλόξι, του Μισισιπή, που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Απριλίου, αντιδρώντας στον νόμο του «Bathroom Law» -νόμος της τουαλέτας-, ενός ομοφοβικού νόμου που περιορίζει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας.

«Θεωρώ ότι είναι ακατανόητο το γεγονός ότι οι ΛΟΑΤ πολίτες υφίστανται διακρίσεις στην πολιτεία του Μισισιπή», δήλωσε ο Άνταμς και πρόσθεσε πως «δεν μπορώ να έχω ήσυχη την συνείδησή μου και να εμφανιστώ σε μία πολιτεία όπου ορισμένοι άνθρωποι στερούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού... Χρησιμοποιώντας την φωνή μου, είμαι αλληλέγγυος μαζί με όλους του ΛΟΑΤ φίλους μου για να καταργηθεί αυτός ο εξαιρετικά δυσμενής νόμος των διακρίσεων. Ας ελπίσουμε ότι η πολιτεία του Μισισιπή θα ξαναβρεί τον δρόμο της και τότε θα επανέλθω δίνοντας μία παράσταση για όλους τους θαυμαστές μου. Ανυπομονώ να έρθει εκείνη η μέρα».

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο κιθαρίστας του συγκροτήματος «E Street Band», Στίβεν Βαν Ζαντ, επαίνεσαν τη στάση του Άνταμς, μέσω του Twitter. «Σωστός ο Μπράιαν Άνταμς», έγραψε, «Ακύρωσε τη συναυλία στο Μισισιπή.Ένα ακόμα μέτωπο στο πόλεμο κατά των διακρίσεων». 

Ο Σπρίνγκστιν ήταν ο πρώτος τραγουδιστής που ακύρωσε συναυλία του στη Βόρεια Καρολίνα την περασμένη εβδομάδα αντιδρώντας στον νέο νόμο που ψήφισε η πολιτεία με τον οποίο υποχρεώνει τα διεμφυλικά άτομα να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες που αντιστοιχούν στο φύλο με το οποίο γεννήθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου