Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Το Εθνικό Μουσείο Σμιθσόνιαν συμπεριλαμβάνει σε έκθεση αντικείμενα του Μπιλ Κόσμπι και διχάζει


Μπορεί το ένα μετά το άλλο από τα πανεπιστήμια και τα μουσεία της Αμερικής να «καθαιρούν» το «είδωλο» του κωμικού ηθοποιού Μπιλ Κόσμπι, μετά από τις καταγγελίες που έχει δεχθεί για σεξουαλική εκμετάλλευση δεκάδων γυναικών, υπάρχει όμως ένα, το Εθνικό Μουσείο Σμιθσόνιαν της Αφρικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Αμερικής που έχει δημοσιεύσει μια δήλωση υπερασπίζοντας την προγραμματισμένη ένταξη δύο αντικειμένων που σχετίζονται με τη ζωή του ηθοποιού σε μία από τις επερχόμενες εκθέσεις του.

Σύμφωνα με το μουσείο θα διοργανωθούν 11 διαφορετικές εκθέσεις με περίπου 3.000 αντικείμενα όταν ανοίξει τον Σεπτέμβριο στο National Mall της Ουάσιγκτον, και μόνο δύο αντικείμενα θα είναι σχετικά με τον Κόσμπι. «Δεν γίνεται καμία έκθεση για τον Μπιλ Γκόσμπι», λέει το μουσείο.

Αντικείμενα του Κόσμπι θα περιλαμβάνονται στην έκθεση με τίτλο: «Taking the Stage», η οποία περιλαμβάνει συνολικά 150 αντικείμενα και είναι αφιερωμένη στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και την ψυχαγωγία. Τα δύο αντικείμενα «σχετίζονται με την καριέρα του Μπιλ Κόσμπι στην τηλεόραση και την κωμωδία - πρόκειται για ένα κόμικ από το I Spy μαζί με άλλα αντικείμενα από διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές-, καθώς και το εξώφυλλο ενός άλμπουμ από το ξεκίνημά του ως παιδί (1964) στην ενότητα των κωμικών που περιλαμβάνονται έξι αφροαμερικανοί κωμικοί: ο Ρίτσαρντ Πράιορ, ο Ρεντ Φοξ, η Μομς Μάμπλεϊ, ο Ντικ Γρέγκορι, ο Γκοντφρέι Καίπριτζ και ο Μπιλ Κόσμπι».

Η δήλωση καταλήγει: «Το μουσείο εξερευνά μια διαφορετική και περίπλοκη ιστορία που αντικατοπτρίζει το πώς όλοι οι Αμερικανοί έχουν επηρεαστεί από την αφροαμερικανική εμπειρία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου