Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Παραίτηση της Γενικής Δ/ντριας της Δ/νσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς ζητά η ΠΕΥΦΑ


Την παραίτηση της Γενικής Διευθύντριας της Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κ. Κόρκα, ζητά η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, λόγω της καθυστέρησης της εφαρμογής του διευρυμένου ωραρίου των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.

Όπως αναφέρει η ΠΕΥΦΑ, «από τους 70 Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία (πέρυσι 56) που έπρεπε από σήμερα (σ.σ. 1η Απριλίου) να λειτουργούν σε διευρυμένο ωράριο 8.00- 20.00, μόνο 7 το εφαρμόζουν. Οι ευθύνες γι’ αυτή την καθυστέρηση ανήκουν στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά κύρια και αποκλειστικά στη Γενική Δ/νση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τη Γενική Δ/ντρια αυτής, Κα Κόρκα. Γι’ αυτό και ζητάμε την παραίτηση της γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Επίσης, σε λίγες μέρες θα είναι ορατό το πρόβλημα της κακής κατανομής του προσωπικού που προσλαμβάνεται στα Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η ΠΕΥΦΑ έγκαιρα, από 4/01/2016 είχε ενημερώσει όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και το Γραφείο του Πρωθυπουργού»

Στο υπόμνημα της 4ης Ιανουαρίου, η ΠΕΥΦΑ έκανε λόγο για «καθυστέρηση που υπάρχει στην έγκριση των προσλήψεων εποχικών φυλάκων για το 7μηνο Απριλίου- Οκτωβρίου 2016. Το αίτημα για τις 1503 θέσεις ΔΕ Ημερησίων φυλάκων , ΔΕ Νυχτοφυλάκων και ΥΕ Καθαριστριών βρίσκετε ακόμα στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης χωρίς να έχει πάρει έγκριση από τον αρμόδιο Υπουργό. Ακόμα, εκκρεμεί και η τελική υπογραφή από το Υπουργείο Οικονομικών. Γνωρίζετε ότι αυτές οι διαδικασίες καθυστερούν και υπάρχει πλέον πολύ σοβαρός κίνδυνος να μην μπορέσουν να βγουν οι προκηρύξεις έγκαιρα, ώστε τα μεγάλα Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι να λειτουργούν σε διπλή βάρδια, 08.00- 20.00, από 1η Απριλίου 2016 - 31 Οκτωβρίου 2016».

Η Ένωση ζητούσε με το υπόμνημα αυτό από το Υπουργείο Πολιτισμού να παρέμβει έγκαιρα ώστε να προχωρήσει η έγκριση των θέσεων και να εξασφαλιστεί η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, για την έναρξη του θερινού ωραρίου λειτουργίας των Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου