Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

«ΓΙΑΤΙ; Παιδιά στους δρόμους της γης»: Έκθεση του GMB Akash στο Μουσείο Μπενάκη


Την έκθεση φωτογραφίας του GMB Akash με τίτλο «Γιατί; Παιδιά στους δρόμους της γης», εγκαινιάζει στις 19 Απριλίου, στις 20:00, στο Μουσείο Μπενάκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.


Γεννημένος στο Bangladesh, ο φωτορεπόρτερ GMB Akash έχει τιμηθεί με περισσότερα από 100 διεθνή βραβεία για την αποφασιστικότητά του να δείξει την ομορφιά του ανθρώπινου πνεύματος, να δώσει φωνή σε όσους δεν έχουν φωνή και να συμβάλλει ώστε η φωνή τους να ακουστεί σε όλον τον κόσμο.

Ποιος θα μπορούσε, λοιπόν, να αποτυπώσει καλύτερα από αυτόν το δράμα των προσφύγων; Η δουλειά του υπήρξε και η έμπνευση για τη συγκεκριμένη έκθεση, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ του Foundation Archives + Production of Contemporary Art (APCd) το οποίο, από το 2013, παρουσιάζει το έργο του GMB Akash στην Ελβετία και της “Μέριμνας”, της μη κερδοσκοπικής εταιρίας που έχει αφιερωθεί στη στήριξη παιδιών τα οποία αντιμετωπίζουν απώλειες στη ζωή τους.

Σκοπός της έκθεσης είναι να αφυπνίσει τον θεατή στις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν παιδιά τα οποία αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, αναζητώντας ασφάλεια κι ελπίδα και να υπερασπίσει το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή, μέσα σε έναν κόσμο που θα αναγνωρίζει και θα σέβεται τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.

Η παρούσα έκθεση είναι, επίσης, μια ιστορία φιλίας ανάμεσα σε ανθρώπους που επιθυμούν να αναδείξουν το "ανείπωτο" και να αποδώσουν φόρο τιμής στην ανίκητη φύση του ανθρώπινου πνεύματος.


Διεύθυνση: Κουμπάρη 1, Αθήνα
Διάρκεια: 20/04/2016 - 22/05/2016
Εγκαίνια: 19/04/2016, 20:00
Εισιτήρια: € 5, € 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου