Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Panama Papers: Ο Rybolovlev χρησιμοποιούσε offshore για να κρύψει τα έργα τέχνης του από την γυναίκα του!


Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος Dmitry Rybolovlev χρησιμοποίησε εταιρεία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους για να κρύψει έργα τέχνης από την πρώην σύζυγό του, Elena, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του διαζυγίου τους.

Η ίδια εταιρεία, όπως μεταδίδει το The Art Newspaper, βοήθησε τον Rybolovlev να μεταφέρει πίνακες του Picasso, του Van Gogh και του Rothko –μεταξύ άλλων- από την Ελβετία στο Λονδίνο για να μην μπορεί να τους πάρει η Elena.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται από το International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) , μέσω των λεγόμενων Panama Papers, που πέρασε τον προηγούμενο χρόνο εξετάζοντας πάνω από 11 εκατομμύρια έγγραφα που διέρρευσαν από τη νομική εταιρεία του Παναμά, Mossack Fonseca, η οποία ειδικεύεται στην διαχείριση πλούτου και τη δημιουργία παράκτιων εταιρειών-βιτρίνες.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν καλύπτουν περίοδο σχεδόν 40 ετών ως το 2015 και δίνουν μια πρωτοφανή ματιά στην βιομηχανία της παράκτιας τραπεζικής και του πώς κινείται μυστικά –και ορισμένες φορές παράνομα- το χρήμα σε όλον τον κόσμο.


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου