Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

¨Νερό και Χ(ρ)ώμα”: Έκθεση Ζωγραφικής της Κατερίνας Σταμπολίτη


Ένα παιχνίδι χρώματος με τον ΄΄πόλεμο των συναισθημάτων΄΄. Αυθορμητισμός και εσωτερικότητα χαρακτηρίζουν τη ζωγραφική της. Δεν πρόκειται για τέχνη ανάμνησης, παράστασης, αλλά για τέχνη συναισθήματος. Συναίσθημα γεμάτο αντιθέσεις και έντονη πλοκή που κατατάσσουν την καλλιτέχνιδα σ΄εκείνο το είδος χειρονομιακής τέχνης που επικεντρώνεται στον αυθορμητισμό της έκφρασης και στην ατομικότητα της δημιουργού.

Η καινούργια δουλειά της Κατερίνας Σταμπολίτη παρουσιάζεται σε δύο ενότητες.

Το μαύρο και το άσπρο επικρατούν στην πρώτη ενότητα των έργων της, όπου οι άσπρες πινελιές, τελικά, αλλάζουν όλο το σκηνικό. Στη δεύτερη ενότητα κυριαρχεί το μπλε και το κόκκινο. Κι εδώ άναρχες πινελιές χρώματος δημιουργούν την τελική ανατροπή στην εικόνα, απογειώνοντας την φαντασία.

Με αυτό τον τρόπο, κάθε πίνακας αποκτά τη δική του μορφή ύπαρξης, τη δική του ζωή, απελευθερώνοντας την ψευδαίσθηση αναπαράστασης και ενεργοποιώντας τη δύναμη του ασυνειδήτου και του φανταστικού.

Θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε μια τέτοια ζωγραφική ως το εικαστικό ισοδύναμο εκείνου που στη λογοτεχνία ονομάζεται ελεύθερη ή αυτόματη γραφή.

Εγκαίνια: Δευτέρα 23 Μαίου και ώρα: 8.00 το βράδυ,

Δ ι ά ρ κ ε ι α: 23 Μαίου με 3 Ιουνίου 2016

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 7.00 – 10.00 μ.μ, .Σαββάτο 11 π.μ. – 2μ.μ.

Πληροφορίες: Τηλ.:210-7234061 6980-275555, 6942-075756

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου