Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

«Λισιέν Ερβέ-Το καλοκαίρι του κυρίου Λε Κορμπυζιέ»: Μία ξεχωριστή έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη


Το μικρότερο έργο του μεγάλου Ελβετού αρχιτέκτονα Σαρλ-Εντουάρ Ζανρέ-Γκρι, γνωστού ως Λε Κορμπυζιέ (Le Corbusier), ένα ξύλινο καλύβι διακοπών στη θάλασσα της Κυανής ακτής, το οποίο συμπυκνώνει την αρχιτεκτονική του και οι φωτογραφίες του σπουδαίου Λισιέν Ερβέ (Lucien Herve) από το καλοκαίρι του 1952, που πέρασαν μαζί, συνέθεσαν μια πρωτότυπη έκθεση με τα μυστικά της αρχιτεκτονικής, την τέχνη της φωτογραφίας και την ανθρωπολογία των διακοπών στην πιο ώριμη εποχή της νεωτερικότητας.

Τα σχέδια, τα σκίτσα και η αλληλογραφία του Λε Κορμπυζιέ και οι φωτογραφίες του Lucien Herv (ευγενική συνεισφορά του Ιδρύματος «Λε Κορμπυζιέ» και της Τζούντιθ Εβρέ) παρουσιάζονται στην έκθεση «Λισιέν Ερβέ-Το καλοκαίρι του κυρίου Λε Κορμπυζιέ», που θα διαρκέσει έως τις 29 Μαίου, στο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αναφορά στον Ελ/Λε Κορμπυζιέ».

Την έκθεση συνοδεύει ένας μικρός κατάλογος με δοκίμια γραμμένα από τους Παναγιώτη Τουρνικιώτη, Μαρία Τασσοπούλου, Παναγιώτη Φαραντάτο, Γιώργο Παρμενίδη και Ηώ Πάσχου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης οργανώνεται μια ημερίδα στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, με τίτλο: «O φωτογράφος, ο αρχιτέκτονας και το καλύβι του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου