Τρίτη 24 Μαΐου 2016

«Dammi I colori… The making of»: Έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Μακρή στο ΚΠΙΣΝ


Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ εγκαινιάζει την Τετάρτη 25 Μαΐου, στις 19:00, την έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Μακρή «Dammi I colori… The making of”.

Η έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Επισκεπτών και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, θα διαρκέσει έως την Κυριακή, 5 Ιουνίου.

Η έκθεση φωτογραφίας «Dammi i colori…The making of» φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως συμβολική κίνηση σύνδεσης του σήμερα με το αύριο για το project «Όπερα & Μόδα», που υλοποιείται από την Εθνική Λυρική Σκηνή από το 2013. Ο Βασίλης Μακρής καταγράφει καρέ-καρέ την γοητευτική προετοιμασία της φετινής παραγωγής του κύκλου μέσα από τον φωτογραφικό του φακό, αποκαλύπτοντας έτσι μια ακόμη πτυχή του πολυδιάστατου αυτού project.

Η φωτογραφική αποτύπωση ξεκινά από τα πρώτα στάδια προετοιμασίας του project «Όπερα και Μόδα», δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με το «παρασκήνιο» της χρήσης του μακιγιάζ, της λειτουργίας του ως ενδύματος, της σύνδεσής του με το υλικό του βεστιαρίου, αλλά και με τις ειδικές εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν. Η φετινή παραγωγή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του σκηνογράφου-χορογράφου, Κωνσταντίνου Ρήγου και του make-up artist, Αχιλλέα Χαρίτου.

Πώς συλλαμβάνει ο δημιουργός την πρώτη ιδέα και πώς αντιδρά όταν δεν τον ικανοποιεί; Πόση χαρά αισθάνεται όταν βλέπει να παίρνει σάρκα και οστά ό,τι έχει στο μυαλό του; Πώς περνά η ιδέα από τον πομπό στον δέκτη; Με ποιόν τρόπο, από μια βασική παλέτα χρωμάτων, «γεννιούνται» τα υπόλοιπα χρώματα; Πώς ένα ιστορικό θεατρικό κοστούμι μπορεί να λειτουργήσει ως μια σύγχρονη δημιουργία υψηλής ραπτικής, «διαπερνώντας» ταυτόχρονα τις βασικότερες τάσεις του 20ου αιώνα; Και τέλος, με ποιόν τρόπο θα μπορούσαν όλα αυτά να συμβάλλουν σε μια ευρύτερη συζήτηση για τον ρόλο του θεατρικού ενδύματος, και γενικότερα την σύγκλιση της Όπερας με την Μόδα, δύο κόσμων εξίσου λαμπερών και πολυσυλλεκτικών; Θα μπορούσε όλη αυτή η κουβέντα να ανοίξει νέες οδούς ακόμη και στην σκηνοθεσία;

Ιδέα-Γενική επιμέλεια: Ίσμα Τουλάτου, στο πλαίσιο του κύκλου «Όπερα και Μόδα» της ΕΛΣ
Σκηνοθεσία-Χορογραφία εκδήλωσης «Dammi i colori»: Κωνσταντίνος Ρήγος
Special guest: Αχιλλέας ΧαρίτοςΚέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ 
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, ώρα 19.00
Διάρκεια έκθεσης: Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 – Κυριακή 5 Ιουνίου 2016
Ελεύθερη είσοδος

Πληροφορίες: 210 8778396/8 ή μέσω email στο visitorscenter@snfcc.org

* Για τη μετάβασή σας την ημέρα των εγκαινίων, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνδέει το Σταθμό Μετρό Συγγρού – Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλαναδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30’ πριν και μετά από κάθε εκδήλωση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου