Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Μια Κάρμεν εμπνευσμένη από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ετοιμάζεται να ανέβει στο London Coliseum


Τα δεινά των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στις χώρες των Βαλκανίων μετά το κλείσιμο των συνόρων θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τη Ρωσίδα πρίμα μπαλαρίνα Ιρίνα Κολεσνίκοβα, η οποία προετοιμάζει μία νέα εκδοχή της «Κάρμεν».

Για το λόγο αυτό η Κολεσνίκοβα, επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες το Ταμπανόβτσε, στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία, όπου εκεί βρίσκεται ένας χώρος φιλοξενίας προσφύγων. Η πρίμα μπαλαρίνα του μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης, συνεργάζεται με την φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam, η οποία δραστηριοποιείται στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τα ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, από τις εμπόλεμες περιοχές.

Οι εμπειρίες που αποκόμισε από την επίσκεψή της στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων θα επηρεάσει τη νέα χορευτική ερμηνεία της στην όπερα Κάρμεν του Μπιζέ, μια τραγική ιστορία ζήλιας και αγάπης μεταξύ ενός στρατιωτικού και μίας τσιγγάνας.

Το έργο «Το όνομά της ήταν Κάρμεν», σε χορογραφία του Ρώσου Αντρέι Κουζνέτσοφ Βιατσεσλάφ, διαδραματίζεται σε ένα στρατόπεδο που βρίσκεται στην Ευρώπη.
Η πρεμιέρα του έργου από την Κολεσνίκοβα και το μπαλέτο της Αγίας Πετρούπολης, θα γίνει τον Αύγουστο στο London Coliseum, πριν ξεκινήσει παγκόσμια περιοδεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου